Bo za invalide bolje poskrbljeno z novimi evropskimi sredstvi?

13 julija, 2021

Za projekt ‘Izboljšanje dostopnosti blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti’ je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila evropska sredstva. Za 400 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije, bo Evropski socialni sklad prispeval 320 tisoč evrov.

V okviru projekta bosta, kot napovedujejo, Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije in projektni partner Urbanistični inštitut Republike Slovenije, nadgradila in vzpostavila ustrezno dostopno spletno mesto in mobilno aplikacijo Evropske kartice ugodnosti za invalide v skladu s priporočili smernic za dostopnost spletnih vsebin (WCAG 2.1). S tem naj bi spletna stran in mobilna aplikacija postali še bolj prijazni invalidom.

Projektna partnerja bosta povečala tako število ponudnikov ugodnosti (tudi komercialnih) kot tudi imetnikov Evropske kartice ugodnosti za invalide, ki je brezplačna in jo invalidi dobijo na upravnih enotah. Nezaposleni imetniki invalidske kartice ugodnosti so med drugim upravičeni tudi do brezplačnega prevoza v medkrajevnem linijskem prevozu potnikov v notranjem cestnem in železniškem prometu.

Projekt spodbuja socialno vključenost osebam, ki imajo status invalida, saj jim omogoča večjo dostopnost in dosegljivost tako proizvodov kot storitev.

Več o tem, kaj kartica ponuja, si lahko preberete tule.

 

Vir: eu skladi

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 96 times, 4 visits today)