Bicikel bus – od Velenja do Logarske doline

30 junija, 2021
Avtor: Tomo Jeseničnik

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočajo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino.

Poimenovali so jo Bicikel bus, saj želijo poudariti, da je na avtobus priključena tudi prikolica z možnostjo prevoza 10 koles. Seveda je namenjen tudi potnikom brez kolesa. “Bicikel bus je 30-sedežni avtobus s prikolico za prevoz koles. Namenjen je vsakomur, tako izletnikom brez kolesa kot seveda tudi kolesarjem. Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji. Hkrati je naš namen ponuditi udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu, z manjšim ogljičnim odtisom, in spodbuditi k aktivnemu odkrivanju narave,” pojasnjujejo v Šaleški dolini.

Bicikel bus bo letos vozil testno vsak vikend v juliju in avgustu dvakrat na dan. Cena prevoza je odvisna od dolžine vožnje, prevoz kolesa pa je brezplačen. Cena za eno osebo na relaciji Velenje–Logarska dolina (slap) znaša 7,90 evra v eno smer.

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 230 times, 7 visits today)