Alkohol v prometu – že 20 minut po zaužitju močno upadejo motorične sposobnosti voznika

22 decembra, 2021

Na prvi zimski dan je potekalo spletno predavanje Sožitje o tveganjih, ki jih predstavlja uživanje alkohola in udeležba v prometu.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Vodja sektorja za preventivo in vzgojo v cestnem prometu dr. Mateja Markl je vodila predavanje, kjer je poudarila, da je alkohol legalna droga, ki jo pije večina posameznikov v družbi. Večina odraslih posameznikov ni v zadostni meri kritična do tveganja učinkov uživanja alkohola, zato lahko pride do zlorabe le-tega. Pomembno vpliva na posameznikovo dojemanje sveta, saj zmanjšuje sposobnost samokontrole.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Alkohol je depresor

Ko posameznik zaužije alkohol, le-ta v začetku sicer povzroči dvig aktivnosti, toda sledi upad ter številne težave v funkcioniranju posameznika. Posebej varljiv pa je občutek izboljšanja motoričnih sposobnosti, kar je še posebej tvegano v prometu.

Preverite svoje znanje v kratkem testu o alkoholu in zdravilih ter udeležbi v prometu, tukaj.

 

Vir: Javna agencija RS za varnost v prometu

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 44 times, 4 visits today)