11:45 dop AKTUALNO

400 evrov za pobiranje smeti v naravi

Že četrto leto zapored bodo imela društva v danski občini Randers priložnost očistiti svoje okolje in hkrati zaslužiti nekaj denarja.

Ob prijavi na plačano pobiranje smeti se lahko udeleženci odločijo za čiščenje ene izmed petnajstih poti – denar, ki ga bodo zaslužili, odvisen od dolžine in težavnosti poti, ki jo izberejo. Po prijavi za sodelovanje prejmejo društva potrebno opremo (rokavice, vreče za smeti, telovniki ipd.). Po opravljenem delu pa tudi zaslužen denar – od 336 do 403 evrov.

Vse več zanimanja za čistejše in lepše okolje

Občina je v sporočilu za javnost razkrila, da se je lani prostovoljno javilo 257 ljudi, da so odstranili pločevinke, papir in cigaretne ogorke iz Randersovih naravnih poti, gozdov in jarkov.

»V zadnjih letih je zanimanje za sodelovanje veliko. Seveda pa upam, da smo se člani društev ponovno pripravljeni potruditi za naravo in skupnost,« je povedal predsednik odbora za okolje in tehnologijo Nick Zimmermann.

Pobiranje smeti prispeva tudi k manjšemu smetenju

Predsednica odbora za zdravje, šport in kulturo Louise Høeg, pa je poudarila, da pobiranje odpadkov pripomore k čistejši občini, hkrati pa spodbuja, da udeleženci v prihodnje ne odmetavajo odpadkov. Letos bo pobiranje odpadkov potekalo med majem in oktobrom.

Še ena ideja je pobiranje smeti med rekreacijo v naravi – ploging.

Vir. The Mayor

(Visited 1.055 times, 9 visits today)
Close