3 nasveti za učinkovito prezračevanje stanovanja v vročih dneh

24 julija, 2021
3 nasveti za učinkovito prezračevanje stanovanja v vročih dneh

V društvu Focus pravijo, da smo v Sloveniji med drugim znani tudi po tem, da ne znamo poleti pravilno zračiti prostorov. Na vsak način bi radi v prostor spustili kakšno sapico, tudi sredi vročega dne. A pozor, tako le še dodatno segrejemo hišo, stanovanje ali pisarno.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Okna so vir do 30 % neželene toplote, zato lahko s pomočjo rolet, zaves in žaluzij znižamo notranjo temperaturo za nekaj stopinj, v primeru uporabe klimatske naprave za hlajenje pa tudi prihranimo pri stroških za energijo.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

V vročih dneh imejte torej okna zaprta in upoštevajte naslednje nasvete glede prezračevanja:

  • Okna na široko odprite ponoči, ko je zunanji zrak hladnejši od notranjega. Zlasti tista, ki gledajo na stran, od koder piha veter, da boste izkoristili navzkrižno prezračevanje.
  • Zaprite okna, vključno z žaluzijami in roletami – preden zjutraj na zunanje stene posije sonce.
  • Pred osončena okna hiše in stanovanja posadite okrasne rastline v lonce in korita, da bodo absorbirale določen del sončne energije.
  • Če imate stanovanje ali hišo z več nadstropji, je smiselno odpreti okna v spodnjem nadstropju na privetrni strani ter v zgornjem nadstropju na zavetrni strani, s čimer ustvarite hladilni zračni tok.

 

Vir: Focus – društvo za sonaraven razvoj

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 399 times, 1 visits today)