Kako pravilno merimo krvni tlak?

Povišan krvni tlak je eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja,…
Kefir: moč mikroorganizmov v 'eliksirju življenja'

Kefir: moč mikroorganizmov v ‘eliksirju življenja’

Kefir je fermentiran mlečni izdelek, ki ga zaradi njegove teksture in malce rezkega okusa uvrščajo…

90% sladkornih bolnikov ima sladkorno bolezen tipa 2, število obolelih narašča tudi pri nas

Sladkorna bolezen je v porastu tako v Sloveniji kot svetu. Še posebej narašča število prebivalcev…

Svetovni dan diabetesa: Različni tipi sladkorne bolezni

Tako v svetu kot pri nas je najpogostejša oblika sladkorne bolezni sladkorna bolezen tip 2.…

Žajbelj in ostale kaduljnice – spravilo in uporaba

Rod žajbljevk je največji rod iz družine ustnatic, kamor spadajo tudi različne vrste met, rožmarinov,…

Ledvica, filtrirni sistem človeškega telesa

V hrani in pijači, ki jo vnašamo v svoje telo, najdemo različne snovi. Hranilne snovi…

Šolarji z diabetesom

Šolarji z diabetesom ne zahtevajo posebne obravnave, zahtevajo pa nekaj dodatne pozornosti, mlajši predvsem s…