15 koristi jabolčnega kisa

Jabolčni kis je vsestransko uporaben in ima polno koristi na naše telo. Pozdravi lahko kolcanje,…

Hladna ali topla voda – kakšno je bolj zdravo piti?

Glede na to, kolikšen delež našega telesa predstavlja voda, je vsem jasno - pomembno je,…

10 razlogov, zakaj jesti zeleno

Zelena ali znanstveno Apium graveolens je zelenjava iz družina rastlin Apiaceae. Je odličen vir antioksidantov,…

Kaj jedo ljudje, ki dolgo živijo?

Smernice zdrave prehrane nas učijo, da izbiramo obroke, ki so bogati s hranili in imajo…

Kaj nam o zdravju lahko pove jezik?

V tradicionalni medicini je bila ena od pomembnih diagnostičnih metod ogled jezika. Gotovo se spomnite,…

Babičini zvarki proti prehladu

Blagodejna kopel z dodatkom Že Hipokrat je 400 let pred našim štetjem dejal, da sta…

Nad modrice z arniko in maslom

Modrica je običajni odziv na poškodbo. Podkožne kapilare se lahko poškodujejo že zaradi majhnega udarca,…

Število bolnikov s sladkorno boleznijo se tudi v Sloveniji vztrajno povečuje

Kot poroča NIJZ, se število bolnikov s sladkorno boleznijo v Sloveniji, tako kot v drugih…

Posušite koprivna semena

Koprive zaradi pekočih listov poznamo prav vsi. Malo manj pa je znana njihova prehrambena in…

9 domačih pripravkov za zdravje, ki resnično delujejo – 2. del

Preprostih nasvetov naših babic ne gre pozabiti! Našli smo nekaj domačih pripravkov ter modrosti, ki…