LOGO_LUPA_web

Umetnik ustvarja ptice iz balonov, ki so videti kot prave

marec 10, 2019

Od napihnjenih psov do mečev … prav vsi se zagotovo spominjamo zabavnih predmetov in živali iz napihnjenih balonov, ki so jih umetniki izdelovali na različnih prireditvah ali zabavah in smo si jih tako želeli imeti. Umetnik Terry Cook pa je umetnost balonov ponesel še na višjo raven. Balone prepleta v različne vrste ptic, ki prav zares spominjajo na prave.

Ptice ustvarja iz večjih balonov, ki jih prepleta skupaj, da ustvari telo ptice, z manjšimi baloni pa nato doda še kljun, noge in rep. Barve balonov izbira glede na vrsto ptice, ki jo želi narediti. Vse barve se tako ujemajo s perjem pravih ptic. Vse nato poslika tudi v naravnem okolju. Napihnjeno mlakarico je tako poslikal ob ribniku, modro siničko pa na veji.

Če se sprašujete o onesnaževanju okolja z baloni, Cook pojasnjuje, da svoje skulpture nato tudi razdre in balone pospravi. Namesto, da svojo umetnost zavrže, Cook vsak balon obdrži, v upanju, da bo nekoč iz njih spet ustvaril nekaj novega. Nadarjeni umetnik pravi: „Še vedno hranim vse balone, ki sem jih uporabljal za različne projekte in jih nameravam obdržati, vse dokler se ne spomnim, kaj bi iz njih še lahko ustvaril.“

Več njegovih del najdete na njegovi spletni strani in Instagramu.

Fotografije: Terry Cook Website | Facebook | Instagram

(Visited 74 times, 1 visits today)