LOGO_LUPA_web

Neverjetne zmagovalne fotografije narave natečaja National Geographic Nature Photographer of the Year 2017

december 22, 2017

Prestrašena podoba plašljivega orangutana, ki brodi skozi indonezijsko reko, da bi ušel krokodilom, je premagala kar 11.000 fotografij in dosegla prvo mesto na tekmovanju National Geographica za najboljšo fotografijo narave. Fotograf Jayaprakash Joghee Bojan iz Singapurja bo svojo zmagovalno fotografijo objavil v naslednji številki revije National Geographic in domov odnesel denarno nagrado v višini 10.000 dolarjev.

Joghee Bojan je za svojo fotografijo potrpežljivo čakal več dni, potem, ko je opazil to nenavadno vedenje orangutanov. Odločen, da bo to fotografiral je dejansko tvegal svoje življenje in se potuhnil v reko polno krokodilov, kjer je čakal na pravi trenutek. „Včasih smo fotografi resnično slepi, ko iščemo pravi trenutek. Smo ujeti v dogajanje in se ne zavedamo okolice,“ je dejal Joghee Bojan. „Ne čutimo bolečin, ugrizov komarjev ali mrazu, saj se naš um popolnoma osredotoči na to, kar se dogaja pred nami.“

Fotografije v natečaju, ki so bile razvrščene v štiri kategorije – divje živali, pokrajine, zračne in podvodne fotografije, prikazujejo neverjetno raznolikost naravnega sveta.

Najboljših 20 fotografij natečaja National Geographic Nature Photographer of the Year 2017:

(Visited 56 times, 3 visits today)