Končno nekaj dobrega v zvezi z droni – v Afriki ščitijo živali

november 3, 2018

Over and Above Africa je ustanova, ki je naredila film ‘A Guardian’, ki prikazuje, kako droni v Afriki živali ščitijo pred divjimi lovci.

Celoten 90-sekundni video, ki si ga lahko pogledate spodaj, je posnet z dronom in prikazuje ptičji pogled na gibanje divjih živali v njihovem naravnem okolju. Skoraj romantičen prikaz, ki doživi preobrat, ko dron ujame skupino divjih oboroženih lovcev, na lovu za mladimi slončki. Pa en le sloni, vse skupine živali v Afriki so ogrožene, droni pa lahko njihovo možnost preživetja povečajo na kar 80 %.

 


Cilj tega filma je spodbuditi ljudi, da bi darovali prisevke ustanovi Over and Above Africa (ki je skupaj s pisateljem Andyjem Fackrellom in reživerjem Samom Colemanom posnela film), ki se bori za obstoj ogroženih živali v Afriki. Več dronov na terenu bi pomenilo vse večje možnosti za te živali. In seveda osveščanje o divjem lovi v Afriki, ki je še kako prisoten.

vir: www.lonelyplanet.com

(Visited 146 times, 8 visits today)

Preberite tudi:

Foto: Tim Newton Photography
Malo drugačen mačji obisk

V kraju Anchorage na Aljaski je fotograf Tim Newton zgodaj zjutraj slišal zvok z verande in šel pogledat, kaj se dogaja. "Splazil sem se do okna  ...

oslicek
Osliček, ki poje

...  nekaj leti se je Martin Stanton sprehajal s fotoaparatom po bližnji okolici in ...

macji-mladicek
12 mladičkov, ki osvajajo prve korake … tako ali drugače

...  in bili pri tem ujeti v objektiv. Poglejte teh nekaj prikupnih trenutkov. Foto: ...

hedgehog-985315_640
Bo jež preživel zimo?

...  pomoč: Jež - naš vrtni prijatelj, Ambulanta za divje živali Muta. Sicer ježkom še vedno nastavljamo hrano - radi imajo mačjo ...