LOGO_LUPA_web

DZZŽ Ljubljana vabi na predavanje Razumem, da lahko pomagam

februar 12, 2019

V Društvu za zaščito živali Ljubljana februarja praznujejo 20-letnico delovanja. “V vseh teh letih smo se marsikaj naučili, si nabrali veliko izkušenj in ves čas sledili naši želji, da bi vsem živalim omogočili dostojno življenje brez trpljenja. Ugotovili smo, da živalim lahko resnično pomagamo le takrat, ko imamo znanje,” sporočajo z društva.

Zato so pripravili predavanje »Razumem, da lahko pomagam«, kjer bodo svoje znanje delili z vami.

Vir: DZZŽ Ljubljana
Vir: DZZŽ Ljubljana

Pomembna vprašanja za dobrobit živali

“Med živalmi in ljudmi pogosto prihaja do šuma v komunikaciji, ki izhaja predvsem iz nerazumevanja živali – njihovih potreb in načina sporazumevanja. Včasih v želji pomagati naredimo več škode kot koristi. Smo psa res rešili, če ga vzamemo z ulice in zapremo v stanovanje? Je notranje bivanje primerno za vse mačke? Je treba pomagati mlademu srnjačku, če ga najdemo samega sredi travnika? Je pomembno, kako šolamo pse? Se sploh da pomagati vsem živalim?” pojasnjujejo na DZZŽ Ljubljana. Na predavanju se bodo dotaknili pomembnih vprašanj, ki bi si jih moral postaviti vsak, ki se ukvarja z zaščito in dobrobitjo živali.

Kdaj in kje?

Predavanje bo v ponedeljek, 18. 2. 2019, ob 18.00 v prostorih DZZŽ Ljubljana v stekleni piramidi v Trzinu (Trzin, Blatnica 1). Trajalo bo približno uro in pol, sledilo pa bo druženje.

Predavanje je brezplačno, zaradi omejenega števila mest pa se prijavite s pomočjo spletnega obrazca.

(Visited 46 times, 1 visits today)