10 koristi aktivnega oglja

november 24, 2018

Aktivno oglje je oglje pridobljeno s posebnimi tehnikami iz kokosovih lupin ali drugih naravnih virov. Za naše telo je lahko zelo koristno saj iz njega odstranjuje toksine in kemikalije ter nudi veliko drugih koristi.

Beljenje zob

Ali so vaši zobje obarvani zaradi kave, čaja, vina ali jagodičevja? Aktivno oglje pomaga pri beljenju zob, hkrati pa spodbuja njihovo zdravje in uravnava pH ravnovesje v ustih. Pomaga pri preprečevanju kariesa, slabega zadaha in bolezni dlesni.

Plini in napihnjenost

Študija za American Journal of Gastroenterology je pokazala, da aktivno oglje preprečuje nastajanje prebavnih plinov po obroku.

Zdravi zastrupitev z alkoholom in „mačka“

Čeprav aktivno oglje ne absorbira alkohola, pa pomaga iz telesa odstraniti toksine, ki prispevajo k zastrupitvi.

Čiščenje plesni

Večina ljudi ne razmišlja o vplivu plesni na naše telo. Plesen lahko povzroča depresijo, odpoved ledvic in jeter, zmanjšano delovanje možganov, srčne bolezni, draženje oči, glavobole, bruhanje ter poslabšan imunski sistem.

Filtriranje vode

Aktivno oglje v vodi odstranjuje nečistoče, vključno z topili, pesticidi in drugimi kemikalijami, zato se pogosto uporablja za filtracijo vode.

Odstranjevanje toksinov

Kot smo že omenili je ena izmed izrednih lastnosti aktivnega oglja tudi, da iz telesa odstranjuje toksine in nezaželene kemikalije. Večina organskih spojin, pesticidov, živega srebra, gnojila in belila se veže na površino aktivnega oglja, kar omogoča hitrejšo izločitev iz telesa, hkrati pa preprečuje absorpcijo.

aktivno-oglje-1

Zdravje kože in telesa

Aktivno oglje pomaga tudi naši koži. Učinkovito odpravlja vonj telesa, akne in blaži nelagodne simptome ob pikih žuželk ter izpuščajih.

Čiščenje prebavnega trakta

Oglje z odstranitvijo toksinov spodbuja zdravo delovanje prebavnega trakta. Z odstranitvijo toksinov lahko izboljšamo bolečine v sklepih, povečamo energijo in izboljšamo naš imunski sistem.

Učinek anti-staranja

Uporaba aktivnega oglja pomaga tudi pri preprečevanju celične poškodbe ledvic in jeter ter podpira zdravo delovanje nadledvične žleze.

Zmanjšuje visok holesterol

Študije po vsem svetu kažejo, da aktivno oglje zmanjšuje slab holesterol in poveča dober holesterol. V samo 4 tednih je aktivno oglje dokazano zmanjšalo holesterol LDL za 41 odstotkov, medtem ko je HDL povečal za 8 odstotkov.

(Visited 183 times, 30 visits today)

Preberite tudi:

prehlad-in-hrana
Kaj jesti, ko smo prehlajeni?

Ali veste katera hrana dviguje vaš imunski sistem in vam pomaga pregnati prehlad? Jagodičevje Ne morete zgrešiti, če posežete po jagodičev ...

Pri ženskah se srčni napad lahko zgodi brez bolečine v prsih

Medicinska sestra, ki je pred kratkim doživela srčni napad, pa ga ni prepoznala, svojo zgodbo deli z ženskami po svetu. ''Imela sem bolečine v zg ...

hitrost hoje
Kaj hitrost hoje pove o vašem zdravju

O zdravstvenem stanju v prvi vrsti veliko pove krvni tlak, a strokovnjaki pravijo, da bi morali opraviti še eno, skoraj tako relevantno meritev – h ...

otrok spanje
Kdaj naj bi šli otroci spat

Kdaj je pravi čas, da gre otrok v posteljo? Vprašanje, s katerim se ubada veliko staršev, saj se zavedamo, da je dovolj spanja ključno za zdravje  ...