Foto: Instagram / adventuretravelfamily

Zapustili so nori London in se preselili na Bali

januar 13, 2019

Družina Canavan je pustila svoje hektično življenje v Londonu daleč za seboj – vseh 5 se je preselilo na Bali, kjer živijo umirjeno življenje za manj kot 1.200 evrov na mesec. 

Hannah in Patrick Canavan sta mlada starša 3 hčera. Njun tipičen dan v Londonu se je začel s hitenjem – zajtrk, vrtec, šola … Njihovo tipično jutro na Baliju pa je skok v bazen ali izlet na plažo.

Težka odločitev?

V Londonu je družina s 3 otroci, starimi 2 do 5 let, živela v najemniškem stanovanju. “Vedela sva, da želiva stran, da želiva več časa preživljati skupaj in z otroki,” sta povedala. Že 10 let nazaj sta Hannah, 28, in Patrick, 31, uživala v Aziji – na popotovanju po Tajskem, kjer sta delala kot prostovoljca in izkusila drugačno življenje.

Patrick je pustil službo osebnega trenerja in začeli so potovanje – najprej Bali, kasneje nameravajo še na Tajsko, v Vietnam, na Šri Lanko, v Kambodžo … Dokler ne bodo našli humanitarne organizacije, pri kateri bi se oba zaposlila, Patrick prek spleta piše popotniške in starševske vsebine, skupaj pa pišeta tudi blog in snemata za YouTube kanal.

artem-bali-660965-unsplash

Umirjeno in – poceni

“Ljudje mislijo, da moraš biti blazno bogat, da narediš kaj takega, a v resnici nas življenje tu stane precej manj kot v Londonu,” razlagata. Najemnina hiše z bazenom 5 minut stran od plaže ju pride približno 340 evrov na mesec, skupaj z lokalno hrano, ki jo kuhajo doma na majhnem plinskem kuhalniku, pa porabijo okoli 1200 evrov.

Običajen dan pri njih poteka npr tako, da gre Patrick zjutraj z dekleti na plažo, Hannah pa piše, popoldneve pa preživljajo skupaj – v brezdelju ali pa pomagajo prostovoljskim organizacijam.

Otroke sta že v Angliji šolala doma, verjameta, da je potovanje najboljša izobrazba, ki jim jo lahko nudita. Pridružila se jim je še mama od Hannah, ki po upokojitvi tudi sama ne razmišlja več o tem, da bi se vrnila v London. “Ne pogrešamo stalnega hitenja in hektičnega življenja, niti pospravljanja, niti vremena,” poudarjajo.

 

vir: thisisinsider

(Visited 1,379 times, 128 visits today)

Preberite tudi:

Foto: Zero Project
V avstrijskih šolah športna tekmovanja brez izključevanja

  Avstrijska nevladna organizacija BISI (osnovna pobuda za šport in vključevanje), je leta 2004 začela izvajati „Inklusion Sport“, da b ...

national-geographic-1
Spektakularni zmagovalci fotonatečaja National Geographic 2018

Zmagovalci fotografskega natečaja National Geographic lanskega leta so izpostavili tako lepoto živih bitij, kot uničenje, ki ga lahko povzročijo  ...

abandoned-village-1
Nenavadni kraji: Zapuščena ribiška vasica popolnoma zelena!

...  industrializacije, zato so vaščani, ki so tam živeli, zapustili svoje hiše in se v iskanju boljšega življenja preselili v mesta. Kar se ...

wallup.net
Portugalski Nazaré – pošastni valovi, ki mamijo najbolj pogumne deskarje na planetu

Nazaré je priljubljena surferska destinacija zaradi izjemno visokih valov, ki nastajajo tu v določenem obdobju leta. A Nazaré oz. tamkajšnja Prai ...