LOGO_LUPA_web

Zapustili so nori London in se preselili na Bali

januar 13, 2019

Družina Canavan je pustila svoje hektično življenje v Londonu daleč za seboj – vseh 5 se je preselilo na Bali, kjer živijo umirjeno življenje za manj kot 1.200 evrov na mesec. 

Hannah in Patrick Canavan sta mlada starša 3 hčera. Njun tipičen dan v Londonu se je začel s hitenjem – zajtrk, vrtec, šola … Njihovo tipično jutro na Baliju pa je skok v bazen ali izlet na plažo.

Težka odločitev?

V Londonu je družina s 3 otroci, starimi 2 do 5 let, živela v najemniškem stanovanju. “Vedela sva, da želiva stran, da želiva več časa preživljati skupaj in z otroki,” sta povedala. Že 10 let nazaj sta Hannah, 28, in Patrick, 31, uživala v Aziji – na popotovanju po Tajskem, kjer sta delala kot prostovoljca in izkusila drugačno življenje.

Patrick je pustil službo osebnega trenerja in začeli so potovanje – najprej Bali, kasneje nameravajo še na Tajsko, v Vietnam, na Šri Lanko, v Kambodžo … Dokler ne bodo našli humanitarne organizacije, pri kateri bi se oba zaposlila, Patrick prek spleta piše popotniške in starševske vsebine, skupaj pa pišeta tudi blog in snemata za YouTube kanal.

artem-bali-660965-unsplash

Umirjeno in – poceni

“Ljudje mislijo, da moraš biti blazno bogat, da narediš kaj takega, a v resnici nas življenje tu stane precej manj kot v Londonu,” razlagata. Najemnina hiše z bazenom 5 minut stran od plaže ju pride približno 340 evrov na mesec, skupaj z lokalno hrano, ki jo kuhajo doma na majhnem plinskem kuhalniku, pa porabijo okoli 1200 evrov.

Običajen dan pri njih poteka npr tako, da gre Patrick zjutraj z dekleti na plažo, Hannah pa piše, popoldneve pa preživljajo skupaj – v brezdelju ali pa pomagajo prostovoljskim organizacijam.

Otroke sta že v Angliji šolala doma, verjameta, da je potovanje najboljša izobrazba, ki jim jo lahko nudita. Pridružila se jim je še mama od Hannah, ki po upokojitvi tudi sama ne razmišlja več o tem, da bi se vrnila v London. “Ne pogrešamo stalnega hitenja in hektičnega življenja, niti pospravljanja, niti vremena,” poudarjajo.

 

vir: thisisinsider

(Visited 1.448 times, 1 visits today)

ODDAJTE SVOJ GLAS IN POSTAVITE SVOJO OBČINO NA PR(A)VO MESTO!

 


Odgovorite na spodnja vprašanja z ustreznim izborom števila:

1 = zelo slabo, 2 = slabo, 3 = dobro, 4 = zelo dobro, 5 = odlično


1. Kako ste zadovoljni z življenjem v svoji občini?


2. Kako ste zadovoljni z razvojem vaše občine?


3. Kako občina skrbi za svoje občane, posebej ranljive skupine?


4. Kako občina skrbi za okolje (odpadki, zrak, voda, tla), kolikšna je trajnostna naravnanost občine?


5. Kako bi ocenili razvoj turizma - je tudi v skladu s skrbjo za domačine?


6. Ali je v zadnjem letu (od volitev) opaziti izboljšanje ali poslabšanje življenja in razvoja v občini?


7. Kateri projekt/dogodek ste v vaši bližini opazili v zadnjem letu? Kaj od obljubljenega pogrešate?

 

Za sodelovanje izpolnite kontaktni obrazec.