LOGO_LUPA_web

Foto: Instagram / adventuretravelfamily

Zapustili so nori London in se preselili na Bali

januar 13, 2019

Družina Canavan je pustila svoje hektično življenje v Londonu daleč za seboj – vseh 5 se je preselilo na Bali, kjer živijo umirjeno življenje za manj kot 1.200 evrov na mesec. 

Hannah in Patrick Canavan sta mlada starša 3 hčera. Njun tipičen dan v Londonu se je začel s hitenjem – zajtrk, vrtec, šola … Njihovo tipično jutro na Baliju pa je skok v bazen ali izlet na plažo.

Težka odločitev?

V Londonu je družina s 3 otroci, starimi 2 do 5 let, živela v najemniškem stanovanju. “Vedela sva, da želiva stran, da želiva več časa preživljati skupaj in z otroki,” sta povedala. Že 10 let nazaj sta Hannah, 28, in Patrick, 31, uživala v Aziji – na popotovanju po Tajskem, kjer sta delala kot prostovoljca in izkusila drugačno življenje.

Patrick je pustil službo osebnega trenerja in začeli so potovanje – najprej Bali, kasneje nameravajo še na Tajsko, v Vietnam, na Šri Lanko, v Kambodžo … Dokler ne bodo našli humanitarne organizacije, pri kateri bi se oba zaposlila, Patrick prek spleta piše popotniške in starševske vsebine, skupaj pa pišeta tudi blog in snemata za YouTube kanal.

artem-bali-660965-unsplash

Umirjeno in – poceni

“Ljudje mislijo, da moraš biti blazno bogat, da narediš kaj takega, a v resnici nas življenje tu stane precej manj kot v Londonu,” razlagata. Najemnina hiše z bazenom 5 minut stran od plaže ju pride približno 340 evrov na mesec, skupaj z lokalno hrano, ki jo kuhajo doma na majhnem plinskem kuhalniku, pa porabijo okoli 1200 evrov.

Običajen dan pri njih poteka npr tako, da gre Patrick zjutraj z dekleti na plažo, Hannah pa piše, popoldneve pa preživljajo skupaj – v brezdelju ali pa pomagajo prostovoljskim organizacijam.

Otroke sta že v Angliji šolala doma, verjameta, da je potovanje najboljša izobrazba, ki jim jo lahko nudita. Pridružila se jim je še mama od Hannah, ki po upokojitvi tudi sama ne razmišlja več o tem, da bi se vrnila v London. “Ne pogrešamo stalnega hitenja in hektičnega življenja, niti pospravljanja, niti vremena,” poudarjajo.

 

vir: thisisinsider

(Visited 1,434 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

podzemna-eko-hiska-naslovna
Eko hiška, v katero se ni težko zaljubiti na prvi pogled

Na hribovitem kraju, v bližini Mexico Citya, je arhitekt Javier Senosiain ustvaril izjemen dom. Za gradnjo ga je navdihnila oblika arašida. Leta  ...

fotografije-iz-zraka-naslovna
10 najboljših fotografij iz zraka

Spletna stran SkyPixel vsako leto pregleda na tisoče fotografij, ki jih fotografi posnamejo z droni, in izbere tiste najboljše ter jih nagradijo. Le ...

eartship
24 ur v samooskrbni hiški

Kako je v resnici živeti v samooskrbnem domu, brez vseh priključkov? Že 24 ur je dovolj, da spoznamo to drugačno in trajnostno obliko življenja.  ...

Foto: AstrolandAgency
Španska jama, kjer lahko izkusite, kako je živeti na Marsu!

Če vas mika izkusiti kako je živeti na Marsu - ne da bi se morali za to dejansko odpraviti na Mars, je tole prava priložnost. Španska agencija Ast ...