LOGO_LUPA_web

Zapustil je svoje dobro plačano pisarniško delo in postal sprehajalec psov po osupljivih norveških gozdovih

februar 23, 2018

Po skoraj petih letih pisarniškega dela v financah je Matt Hein dal odpoved in se raje preselil v Oslo na Norveško. Pri svojih 26. letih je spoznal, da bi rad od življenja imel več, kot le grizenje nohtov ob obilici dela in lovljenje rokov.

„To je življenje za tiste, ki jim ni težko sedeti za mizo in zapravljati svojega časa. Tako ne živite svojega življenja, živite le za konec tedna, ko lahko zapijete in pozabite na to, kakšno je postalo vaše delovno življenje,“ pravi Hein. Na Norveškem je tako združil dve strasti – naravo in pse – in odprl podjetje „Who let the dogs out.“ Po Norveških gozdovih in parkih tako zdaj sprehaja pse.

„Svojo strast do psov in narave razvijam že od otroštva. Pomislil sem, da je Oslo idealno mesto za takšno podjetje. V bistvu sem plačan, da raziskujem naravo in se družim s psi. Absolutno ne obžalujem, da sem zapustil pisarniško delo,“ pravi Hein.

Njegovo pot je v filmsko kamero ujel tudi nadobudni 21-letni norveški filmski ustvarjalec Fredrik Harper. Posnel je kratek dokumentarni film z naslovom ‘Portret sprehajalca psa’, ki pripoveduje Heinovo zgodbo vse od začetka, ko zapusti službo v Londonu in se preseli na Norveško.

(Visited 32 times, 1 visits today)