LOGO_LUPA_web

Zaljubili smo se: eko hiške sredi mehiške džungle

april 17, 2019

V novem eko resortu v mehiškem letovišču Tulum ste lahko res eno z naravo, saj so eko hiške zasnovane tako, da se linije objektov dobesedno zlivajo z okoliškim tropskim gozdom. 

Jungle Keva resort je prijazen okolju, sobe so opremljene z naravnimi materiali, med gradnjo so ohranili kar 70 % okoliške vegetacije. Vse z namenom, da je resort videti kot mala vasica sredi majevske džungle. 5 hišk stoji med drevesi, povezujejo pa jih kamnite potke.

Vsaka hiška ima svojo notranje-zunanjo kopalnico in teraso z visečo mrežo, kar jih še bolj povezuje z naravo. “Celoten projekt je iz lokalnih materialov, vzdrževanje je enostavno, teksture so naravne, kar daje hiškam toplino,” so povedali v arhitekturnem studiu, ki stoji za projektom. Ključno jim je bilo, da so jih zgradili le iz materialov, ki se dobro starajo, kar da arhitekuri karakter in občutek pripadnost.

Poleg tega resort gosti kup delavnic, od joge do pisanja, od zgodovine do kuhanja. Hkrati je odlično izhodišče za raziskovanje majevskih ruševin.

Vir: LP

 

(Visited 38 times, 4 visits today)