LOGO_LUPA_web

Kdo so najbolj sitni turisti?

julij 23, 2018

Tudi ko pride do potovanj in počitnic, ima vsak narod svojevrsten pristop. Nova raziskava se je ukvarjala ravno s tem – kdo so najbolj veseli in kdo najbolj ‘sitni’ turisti?

RewardExpert je v raziskavo zajel 3.5 milijona hotelskih ocen v prek 70 državah, da bi ugotovili, katere narode je najtežje zadovoljiti. Gostje, ki so oddali ocene, so iz 83 držav, kar je dalo zanimive rezultate analize.

Rusi najhitreje delijo odlične ocene

Pokazalo se je, da so gostje iz Rusije najhitreje zadovoljni, saj so od vseh svojih ocen podali kar 46 % takih s 5 zvezdicami (torej odlično). Eno zvezdico je podelilo le manj kot 5 % ruskih gostov. Drugi najbolj veseli oz. zadovoljni gosti so iz Srbije, tretji pa iz Libanona.

Najbolj zahtevni pa so …

Čeprav so znani po svojem sproščenem načinu življenja v sončni Španiji, pa so, ko pridejo na počitnice, najbolj zahtevni gostje. Nekaj manj 1 in 2 zvezdičnih ocen kot Španci so podali Irci – tudi znani po svoji neizmerni gostoljubnosti do turistov na domačih tleh. Na tretjem mestu je pristala Islandija.

Slovenija je pristala nekje v zlati sredini – na 39. mestu najbolj zadovoljnih turistov, torej malenkost bolj na strani prijaznih in manj sitnih.

 

Vir: LonelyPlanet, RewardExpert

 

(Visited 74 times, 4 visits today)