S pomočjo zapestnic želijo posaditi milijon dreves

april 5, 2019
Foto: FB Treecelet

4 mladi Slovenci želijo v čim krajšem možnem času posaditi milijon dreves na najbolj prizadetih območjih Madagaskarja in Indonezije. Pri tem jim lahko pomagate tudi vi.

Brata, ki sta rasla skupaj z družinskim podjetjem Mizarstvo Hrovat, sta videla tako pozitivne učinke lesne industrije, kot tudi negativne posledice na naše okolje.

Ste vedeli, da smo v zadnjih letih posekali 50 % deževnih gozdov? Številka ju je šokirala in odločila sta se ukrepati. Lansko leto so postali CO2 nevtralno podjetje, kar pomeni, da posadijo več dreves, kot jih porabijo v podjetju, poleg tega pa s sajenjem dreves nadomestijo tudi porabo elektrike in toplogredne pline, ki nastajajo ob uporabi njihovih vozil.

Vračajo naravi

Našli so recept, kako lahko pomagajo naravi in nadaljujejo s tem, kar počnejo že tri generacije – z izdelavo lesenih izdelkov, toda tokrat tako, da vračajo naravi. Resnično želijo narediti spremembo in omiliti vpliv na naravo. Da pa bi jim to uspelo, potrebujejo več ljudi, ki bodo pri tem sodelovali. In tako se je rodil Treecelet (beseda sestavljena iz angleških besed tree – drevo in bracelet – zapestnica). Tako so Žiga, Domen ter brata Miha in Jaka ustvarili unikaten način, da lahko prav vsak pomaga naravi in prispeva k boljši prihodnosti našega planeta.

Foto: FB Treecelet
Foto: FB Treecelet

Z nakupom Treecelet zapestnice posadijo do 5 dreves

Z vsakim nakupom zapestnice donirajo denar organizaciji Eden Reforestation Projects, ki z ekipo lokalnih delavcev poskrbi za sajenje dreves na območjih, ki so zaradi izsekavanja gozda najbolj prizadeti. Trenutno sadijo avtohtone vrste dreves na Madagaskarju in v Indoneziji. Do danes so posadili že več kot 3000 dreves, z nakupom zapestnice lahko posadijo tudi vaša drevesa.

 

Vir: Treecelet

(Visited 435 times, 2 visits today)