LOGO_LUPA_web

Retro avtodom narejen iz 400.000 LEGO kock!

marec 3, 2019

Dva certificirana profesionalna LEGO sestavljalca kock sta kar šest tednov ustvarjala popolno repliko avtodoma Volkswagen Tipa 2 v naravni velikosti. Zgradila sta ga iz 400.000 kock, ki lahko podpirajo težo dveh odraslih oseb, kar pomeni, da lahko brez skrbi vanj tudi vstopite in raziščete tudi notranjost.

Neverjetna replika potniškega kombija v naravni velikosti je bila predstavljena na sejmu f.re.e Travel and Leisure Fair v Nemčiji, kot poklon klasičnemu Volkswagenovemu dizajnu. Ikonični kombi je bil prvič svetu predstavljen v 50. letih prejšnjega stoletja, kot drugi Volkswagnov model. Prvi je bil hrošč, ki še vedno ostaja eno izmed najbolj znanih vozil podjetja.

lego-avtodom

Ta simbol iz 50-ih in 60-ih let prejšnjega stoletja, prikazuje življenje na poti, kot so to počeli nekoč. Sestavljalca Rene Hoffmeister in Pascal Lenhardbilt sta v notranjost vključila tudi iz kock narejene osebne predmete – zobne ščetke, kuhalnik, radio, umivalnik, posodo in celo zložljivo mizo. Celotni izgled sta zaključila tudi z retro umetninami in celo majhno pajkovo mrežo na umivalniku. Celotni kombi sta gradila okoli jeklenega okvirja, vse skupaj pa tehta kar 700 kilogramov. Z delujočimi lučmi in drsnimi vrati, je edina stvar ki jo LEGO avtodom ne zmore – vožnja.

LEGO-volkswagen-camper-2

LEGO-volkswagen-camper-3

LEGO-volkswagen-camper-5

LEGO-volkswagen-camper-4

LEGO-volkswagen-camper-1

Fotografije: Volkswagen

(Visited 91 times, 2 visits today)