Foto: Colin O'Brady

Prvi – in brez pomoči – prehodil Antarktiko

januar 7, 2019

Za Antarktiko se zdi, da ves čas kliče avanturiste in različne odprave, ki se izziva lotevajo na različne načine. Toda do 26. decembra 2018 je še ni nihče prehodil popolnoma sam in brez pomoči.

Foto: Colin O'Brady
Foto: Colin O’Brady

To je uspelo 33-letnemu ameriškemu atletu Colinu O’Bradyju, ki je v 54 dneh prepotoval 1500 kilometrov, sam in peš, zgolj s pomočjo sani, ki jih je vlekel za seboj.  Da je vse skupaj še bolj impresivno, je zadnji del poti, približno 132 kilometrov, opravil v ‘šusu’, ki je trajal 32 ur.

”Teh 32 ur sem se počutil popolnoma ujetega sam vase. Nisem poslušal niti glasbe, samo zaprl sem se vase in si rekel, da grem, dokler ne bo konec. Bilo je čudovito in neverjetno tako končati moj projekt,” je dejal za The New York Times.

Foto: Colin O'Brady
Foto: Colin O’Brady

Njegova podporna ekipa, v kateri so bili tudi njegova žena, mama, sestra in oče, ga je po telefonu spraševala različne stvari, tako so testirali njegov razum.

Priprave leto dni

Na ta izziv se je Colin O’Brady pripravljal leto dni. Za fizično moč je vsak dan treniral v fitnesu, poleg tega je veliko kolesaril, tekel in hodil.

Ker je bila ravno prehrane in nezadosten vnos hranil v telo tisto, kar je v največji meri pred ciljem pustilo na cedilu prejšnje avanturiste, ki so se odpravili čez Antarktiko, je O’Brady izjemno veliko energije in časa posvetil temu segmentu.

Foto: Colin O'Brady
Foto: Colin O’Brady

Ves trud se mu je obrestoval nekaj dni po Božiču, ko je končal svoje epsko popotovanje.

Vir: MNN

(Visited 88 times, 2 visits today)

Preberite tudi:

Foto: Zero Project
V avstrijskih šolah športna tekmovanja brez izključevanja

  Avstrijska nevladna organizacija BISI (osnovna pobuda za šport in vključevanje), je leta 2004 začela izvajati „Inklusion Sport“, da b ...

national-geographic-1
Spektakularni zmagovalci fotonatečaja National Geographic 2018

Zmagovalci fotografskega natečaja National Geographic lanskega leta so izpostavili tako lepoto živih bitij, kot uničenje, ki ga lahko povzročijo  ...

abandoned-village-1
Nenavadni kraji: Zapuščena ribiška vasica popolnoma zelena!

Obstaja star pregovor: mati narava vedno vzame nazaj tisto, kar da. In v tej ribiški vasici je tako. Skrita v otočju Shengsi na Kitajskem, leži  ...

Foto: Instagram / adventuretravelfamily
Zapustili so nori London in se preselili na Bali

...  Hannah pa piše, popoldneve pa preživljajo skupaj - v brezdelju ali pa pomagajo prostovoljskim organizacijam. Otroke sta že v ...