LOGO_LUPA_web

Najstnik sam zase izdelal robotsko roko – in to kar iz lego kock

februar 21, 2019

Najstnik, ki se ga je prijel kar vzdevek ‘Hand solo’, je izdelal robotsko protetično roko – zase – iz lego kock!

David Aguilar je bil rojen brez desne roke. Proteze za ude pa niso poceni, tiste z največ funkcijami lahko stanejo tudi do 100 tisoč dolarjev. Lego kocke pa so občutno cenejše. To ve tudi David Aguilar, ki je z izdelavo protez iz lego kock začel že pri 9 letih.

Zdaj je star 19 let in študira bioinženiring na Univerzi Internacional de Catalunya v Španiji. Nedavno je v svojem študentskem domu pripravil razstavo svoje protetične roke, ki je že njegov 4. model, želi pa si jih izdelovati tudi za druge – take, da si jih bodo lahko privoščili.

“Kot otrok sem bil zelo nervozen v družbi drugih fantov, ker sem bil drugačen, a to me ni ustavilo, nisem nehal verjeti v svoje sanje,” je za Reuters povedal Aguilar. “V ogledalu sem se želel videti tako kot vidim druge – z obema rokama.” Umetno roko uporablja le občasno, tudi brez nje namreč lahko dela prav vse.

Svoje izdelke je poimenoval MK – s čimer se je poklonil svojemu superjunaku Iron Manu in njegovim MK oklepom. “Želim spodbuditi vse invalide po celem svetu, da sledijo svojim sanjam,” poudarja v svojem video na YouTube kanalu. Prav tako si želi svoje izdelke brezplačno podariti tistim, ki jih potrebujejo: “Da se bodo počutili normalne. Ker, kaj pa je normalno, kajne?”

Vir: ThisInsider

(Visited 182 times, 1 visits today)