LOGO_LUPA_web

Naj država za opazovanje divjih živali ni Kenija, ampak …

september 4, 2019

Globalni indeks za potovanje po divjini 2019 je razvrstil države glede na to, kaj ponuja – biodiverziteta, nacionalni parki, trud za zaščito divjih (ogroženih) živali, zaščitena območja … Letos se osredotoča tudi na to, koliko poudarka da država okolju in trajnosti, kar pridobiva na pomenu za vse osveščene eko popotnike.

Pri True Luxury Travel so tako analizirali številne dejavnike, rezultat pa je poročilo, iz katerega izhaja, da je najboljša destinacija za “potovane v divjino” na svetu Finska! Slovenija je pristala na 10. mestu.

Finska ima visoko raven trajnostnega upravljanja z okoljem, številne raznolike vrste živali, čudovito naravo in naravovarstvene ukrepe. Gozodvi pokrivajo prek 73 % države, ki ima 39 nacionalnih parkov. Tako so obrazložili prvo mesto. Glede ohranjanja zaščitenih vrst pa je na prvem mestu Švedska, ki je na skupni lestvici Finski takoj za petami.

Slovenija je skupno na 10. mestu, zmagovalni pa smo po indeksu v okoljski blaginji. Med prvimi 20 državami na lestvici smo med najslabšimi kar se tiče živalskih vrst.

Top 10 destinacij za potovanje v divjino

  1. Finska
  2. Švedska
  3. Brazilija
  4. Kanada
  5. ZDA
  6. Norveška
  7. Španija
  8. Nemčija
  9. Poljska
  10. Slovenija

 

Vir in več na: trueluxury.travel/global-wildlife-travel-index

(Visited 70 times, 3 visits today)