LOGO_LUPA_web

vir fotografije: huffingtonpost.com

Avstralsko podjetje zaposlenim omogoča 12 tednov dopusta v kosu!

marec 29, 2019

Da te po dolgem potovanju doma še vedno čaka služba, so sanje marsikoga. Za zaposlene v enem izmed avstralskih podjetij pa je to tudi realnost!

Avstralski Ernest & Young je zaposlenim predstavil polovično in fleksibilno politiko dela, ki omogoča vsem ljubiteljem potovanj, da kar 12 tednov na leto raziskujejo svet. To so poimenovali ‘life leave’, zaposlenim pa omogoča od 6 do 12 tednov odsotnosti na leto, ki si jo lahko razdelijo v en ali dva dela.

Podjetje je prav tako predstavilo delovno shemo, ki omogoča zaposlenim, da med šolo delajo 5 dni na teden, med šolskimi počitnicami pa so povsem prosti. Poleg tega pa so predstavili še tretjo možnost, to je polovični delovni čas, ki omogoča zaposlenim, da tri mesece skupaj delajo le polovično.

”Naše raziskave kažejo, da je fleksibilnost izjemno pomembna in da izboljša sodelovanje, angažiranost zaposlenih za 11 %”, pravijo v podjetju. In še, da pri iskanju nove službe kar 74 % milenijske generacije med prve tri faktorje, ki vplivajo na odločitev, postavlja prav fleksibilnost. ”Inovativni smo, ker ne želimo izgubiti kadra medtem, ko sledi svojim sanjam, strastem izven delovnih obveznosti,” so še povedali v podjetju.

(Visited 169 times, 1 visits today)