LOGO_LUPA_web

7 čudaških prepovedi, ki jih še domačini ne razumejo

maj 1, 2019

Za potovanja se je dobro vnaprej pripraviti, saj v posameznih deželah veljajo posebna pravila. Nekaterih izmed njih niti domačini ne razumejo …

1. Video igrice v Grčiji

Ukrep je grška vlada sprejela leta 2012 in enemu obiskovalcu, ki so ga v internetni kavarni ujeli med igranjem video igric celo odvzela prostost. Prvotna kazen je bila 3 mesece zapora in globa v višini 5000 dolarjev. Grčiji je popustila pritiskom Evropske unije in danes je igranje video igric prepovedano samo na javnih krajih.

2. Rumene obleke v Maleziji

Po tem, ko so protestniki v Maleziji, vsi oblečeni v rumene majice, zahtevali poštenost volitev, je vlada prepovedala rumena oblačila. Kazen? 1185 dolarjev!

3. Otroške hojice v Kanadi

Od leta 2004 je v Kanadi prepovedano proizvajanje in prodaja otroških hojic. Vlada je tako sklenila, ker je, kot so zapisali, spodbujanje prezgodnje hoje pri dojenčkih na tak način nevarno.

4. Plesanje na prostem na Švedskem

Na Švedskem brez posebnega dovoljenje ne smete plesati na prostem. Zakaj? Zato!

5. Solariji v Braziliji

Od leta 2009 zakon v Braziliji zaradi nevarnosti UV žarkov prepoveduje proizvodnjo in prodajo solarijev ter delovanje salonov, ki so ponujali tovrstne storitve.

6. Tek v Burundiju

V afriškem Burundiju je tek v skupini prepovedan. Zakon so sprejeli leta 2014, predsednik pa je ob tem dejal, da je tek lahko dobra krinka in da je veliko ‘tekačev’ v resnici ‘bombašev’. Zato velja prepoved tekanja v skupini dveh ali več ljudi.

7. Črni avtomobili v Turkmenistanu

V tej deželi velja, da črna barva prinaša nesrečo, medtem ko je bela barva znak sreče. Od leta 2018 so zato črni avtomobili prepovedani. Vsi lastniki črnih jeklenih konjičkov, so morali ob sprejetju zakona svoje avtomobile prebarvati.

(Visited 215 times, 4 visits today)