Foto: beautyofplanet.com

500 let stara hiša, ki je na zunaj zapuščena, znotraj pa …

november 30, 2018

Med zelenjem v Malvern hribovju v Angliji stoji čarobna koča, za katero je videti, da je iz nekega drugega časa. Kar ni popolnoma zgrečeno. The Wishbone Cottage je stara 500 let, a lastniki so njeno notranjost uredili in jo ponujajo v najem.

Originalno je bila koča skedenj, zgrajen v 15. stoletju, med starim sadovnjakom in ribnikom. Na zunaj je videti, kot da je pozabljena, preraščena z bršljanom, Stara, zarjavela lesena vrata in zidovi iz kamna ne razkrivajo prav nič o zakladu, ki ga koča danes skriva v svoji notranjosti.

V koči so ohranjeni originalen les, kamniti zidovi in obokani stropi.

Znotraj pa: rustikalno, a moderno

zapuščena koča notr

Odprt prostor, ki daje občutek prostornosti. ‘Dnevna soba’ z udobno sedežno granituro in živahnimi dodatki, vintidž stara skrinja, ki je dobila funkcijo mizice … Takoj za njo pa kuhinja z jedilno mizo.

zapuščena kuhna

 

 

Spalnica je skrita za debelo zaveso – v njej je velika postelja, barve so umirjene, kot nalašč za udobna zimska jutra, ob postelji je tudi grelec, ki poskrbi za toploto. Ob spalnici je rustikalna kopalnica z vsem, kar gostje postrebujejo.

zapuščena spalnica

 

V zgornjem nadstropju je iz starega senika oz pastirske sobe nastal prostor za sprostitev – z lesenimi vrati, ki odprejo pogled v divjino.

 

zapuščena koča zgoraj

 

 

Koča pa skriva še eno presenečenje: na dvorišču je tlakovana terasa, opremljena z jedilno mizo, lučkami in glinenimi lonci z zelišči, ne manjka pa niti odprto ognjišče.

 

zapuščena terasa

 

Vir: Unique Home Stays

(Visited 1,413 times, 34 visits today)

Preberite tudi:

Foto: CUBO
Poceni trajnostna stavba, zgrajena v 4 urah, je 23-letniku prinesla glavno nagrado

23-letni inovator iz Filipinov je prejel glavno nagrado natečaja Mesta prihodnosti za dizajn poceni hiše iz bambusa, ki je lahko zgrajena v 4 urah.  ...

Foto: www.pantone.com
Živahna koralna – barva leta 2019!

Spoznajte živahno koralno barvo. To je barva upora, energičen odtenek, ki ga bomo naslednje leto videvali povsod. Po letni obsežni analizi barvn ...

destinacije 2018 prikazna
5 najbolj iskanih popotniških destinacij 2018

Nekateri popotniki takoj, ko pridejo domov, že iščejo novo destinacijo, kam se odpraviti. Spet drugi to počnejo le pred počitnicami. Kakorkoli, G ...

http://preciousbabynewbornphotographybyangelaforker.pass.us/pbp-full-res-wm-4
Navdihujoče fotografije otrok s posebnimi potrebami

Angela Forker je priznana fotografinja, ki se trenutno pri svojem delu fokusira na otroke s posebnimi potrebami. ''Moja želja je, da širim upanje i ...