LOGO_LUPA_web

Foto: beautyofplanet.com

500 let stara hiša, ki je na zunaj zapuščena, znotraj pa …

november 30, 2018

Med zelenjem v Malvern hribovju v Angliji stoji čarobna koča, za katero je videti, da je iz nekega drugega časa. Kar ni popolnoma zgrečeno. The Wishbone Cottage je stara 500 let, a lastniki so njeno notranjost uredili in jo ponujajo v najem.

Originalno je bila koča skedenj, zgrajen v 15. stoletju, med starim sadovnjakom in ribnikom. Na zunaj je videti, kot da je pozabljena, preraščena z bršljanom, Stara, zarjavela lesena vrata in zidovi iz kamna ne razkrivajo prav nič o zakladu, ki ga koča danes skriva v svoji notranjosti.

V koči so ohranjeni originalen les, kamniti zidovi in obokani stropi.

Znotraj pa: rustikalno, a moderno

zapuščena koča notr

Odprt prostor, ki daje občutek prostornosti. ‘Dnevna soba’ z udobno sedežno granituro in živahnimi dodatki, vintidž stara skrinja, ki je dobila funkcijo mizice … Takoj za njo pa kuhinja z jedilno mizo.

zapuščena kuhna

 

 

Spalnica je skrita za debelo zaveso – v njej je velika postelja, barve so umirjene, kot nalašč za udobna zimska jutra, ob postelji je tudi grelec, ki poskrbi za toploto. Ob spalnici je rustikalna kopalnica z vsem, kar gostje postrebujejo.

zapuščena spalnica

 

V zgornjem nadstropju je iz starega senika oz pastirske sobe nastal prostor za sprostitev – z lesenimi vrati, ki odprejo pogled v divjino.

 

zapuščena koča zgoraj

 

 

Koča pa skriva še eno presenečenje: na dvorišču je tlakovana terasa, opremljena z jedilno mizo, lučkami in glinenimi lonci z zelišči, ne manjka pa niti odprto ognjišče.

 

zapuščena terasa

 

Vir: Unique Home Stays

(Visited 1,436 times, 2 visits today)

Preberite tudi:

netdna-cdn.com
10 najbolj strašljivih mostov na svetu

No, niso uradni najbolj strašljivi, zagotovo pa nobeden izmed njih ne sodi v 'cono udobja' tistih, ki ga prečkajo. 1. Hussaini viseči most v Paki ...

coffee-1117933_640
Zakaj bi morala cena kave zanimati pivce kave?

Več kot 20 milijonov gospodinjstev po svetu se preživlja s proizvodnjo kave. Trenutno je cena funta kave (približno 0,45 kg) samo približno dola ...

boredpanda.com/cmichel67)
Čudaška in zanimiva dejstva o življenju na Norveškem

Vsaka dežela ima svoje posebnosti, toda dežela na severu Evrope jih ima res precej, nekatera med njimi so čudaška, druga pa prav simpatična. #1  ...

Arkut (prek www.thrillist.com)
Življenje v plavajoči vili

Kako bi bilo, če bi lahko preprosto odvezali svojo hiško od obale in zapluli po oceanu, dom pa poiskali kjerkoli bi želeli? To je ideja podjetja A ...