LOGO_LUPA_web

15 najlepših mest na svetu

februar 2, 2019

Ste naveličani velikih mest? Oglejte si ta majhna mesta, ki bi zagotovo vdihnila inspiracijo vašim potovanjem.

Colmar, Francija

Amazing-View-Colmar2

Pisane hišice na tlakovanih ulicah, drobni čolni, ki plujejo po cvetočih kanalih in vlak, ki sopiha skozi mesto. Pravo pravljično mesto, ki mu manjkajo le še dobre vile.

Juzcar, Španija

Juzcar-Town2

Modro mesto ali mesto Smrkcev. Proizvajalci filma Smrkci so v preteklosti uspeli prepričati prebivalce, da svoje hiše v mestu, za potrebe filma, pobarvajo v modro. Turizem v mestu je zaradi tega močno poskočil in mesto je ostalo modre barve.

Alberobello, Italija

Alberobello-Italy

Izgubljeno mesto škratov? Ne ravno. Čudoviti Alberobello stoji na hribu, ima nekaj sto stavb s stožičastimi belimi strehami, obdajajo pa ga vinogradi. Pravljično.

Qaqortoq, Grenlandija

Qaqortoq2

Dobrodošli v mestu, ki deluje kot sestavljeno iz kock. Število prebivalcev v mestu: 3000.

Burano, Italija

Burano-Italy

V tem italijanskem mestu morajo prebivalci, če želijo prepleskati hišo, za dovoljenje prositi urad. Ta jih tudi določi barvo, ki jo lahko izberejo. Če izberejo drugo barvo jih čaka v zapor.

Shirakawa, Japonska

Shirakawa-go-Japan

Shirakawa je gorsko mesto, ki slovi po slamnatih strehah, oblikovanih kot sklenjen roke, ki molijo. Ah, to mirno podeželsko življenje …

Monsanto, Portugalska

Monsanto-Town2

Mesto zgrajeno čez, okoli in med velikanskimi mahovitimi skalami. Le kaj so razmišljali njegovi prebivalci?

Hoi An, Vietnam

Hoi-An

Pravijo, da je v tem mestu več luči, kakor ljudi. Sproščeno vzdušje z bogato kulturo in zgodovino lahko doživite ob obisku mesta Hoi An.

Göreme, Turčija

Goreme2

Mesto, ki je zraslo iz tradicionalni kmetijskih običajev. Göreme je znan po svojih skrivnostnih kamnitih formacijah, ki predstavljajo hiše in cerkve.

Giethoorn, Nizozemska

Without-Road-Town-Giethoorn

Iščete destinacijo za upokojitev? To idilično nizozemsko mesto nima cest, ampak je povezano z mrežo vodnih kanalov, ki ustvarjajo majhne osebne otoke za vsako hišo.

Cinque Terre, Italija

cinque-terre-1

Pet mest, ki se razteza ob italijanski obali. Vlada je celotno območje imenovala za nacionalni park, da bi ohranila bogato naravno in kulturno dediščino.

Bibury, Anglija

Bibury-England-Houses

Slikovite kamnite hiše iz 17. stoletja in značilna medena barva sta tem mestu prinesla naziv „najlepša vas v Angliji“.

Sidi Bou Said, Tunizija

Sidi-Bou-Said-

Modro in belo naselje v Tuniziji ima ugled umetniškega boemskega zatočišča. Je eno tistih mest, ki svojega čara ne izgubi, kljub množici turistov.

Dinan, Francija

Dinan2

Dinan se nahaja v regiji Bretanija in je kot nalašč primerno za kratke romantične počitnice. Celotno mesto je mogoče videti peš in vsak kotiček skriva neverjetno lepoto.

Piodao, Portugalska

Village-of-Piodao

Oddaljenost te vasi je ustvarila povsem svojo kulturo, ki je sama sebi zadostna.

Foto: When On Earth

(Visited 319 times, 4 visits today)