LOGO_LUPA_web

10 držav kot iz grozljivk

oktober 29, 2018

Nedavna raziskava Paranormal Geography (paranormalna geografija) je pokazala, da so ‘najstrašnejša’ država na svetu ZDA.

Indeks je v analizo strašljivosti zajel različne kazalnike, med njimi npr. lokacije, kjer naj bi strašilo, opažanja neznanih letečih predmetov ter mitična bitja – in tako pred nočjo čarovnic – izdal lestvico 35 držav na svetu, v katerih najbolj straši.

hand-984170_640

ZDA: največ grozljivk in lokacij, kjer straši

“Vsako mesto in vas imata vsaj eno lokacijo, kjer straši,” so zapisali v obrazložitvi. Med lokacijami ni malo takšnih, kjer so se resnično zgodili krvavi umori. Po številu grozljivk pa seveda ni dvoma.

Velika Britanija in Irska

ZDA na prvem mestu sledita Velika Britanija na drugem in Irska na tretjem, kar ni presenetljivo – Edinburgh na Škotskem ima namreč že dolgo sloves najbolj grozljivega mesta. Arhaične religije, miti in legende, labirinti starih temačnih ulic ter npr. področje Mary Kings Close, podzemna ulica v Edinburghu, kamor naj bi zapirali bolnike, okužene s kugo – še žive.

edinburgh-1688490_640

10 držav, ki so prave hiše strahov:

  1. ZDA
  2. Velika Britanija
  3. Irska
  4. Japonska
  5. Nemčija
  6. Portoriko
  7. Filipini
  8. Portugalska
  9. Nizozemska
  10. Kolumbija

Od nam bližnjih držav je Avstrija na 16. mestu, Italija na 21., Hrvaška pa na 32. mestu. Zanimivo: Romunija z Drakulo je šele na 19. mestu. Slovenije na lestvici ni.


Vir: Premium Tours

(Visited 217 times, 1 visits today)