10 znakov, da ni utrujeno vaše telo, ampak duša

november 28, 2018

Ko smo predolgo časa podvrženi stresu ali težkim obdobjem in mentalno zahtevnim nalogam, se lahko utrudi tudi naša duša. Kakšni so znaki?

1. Tekom dneva si želite le, da se uležete in počivate. Velikokrat na kratko zaspite, zjutraj pa težko vstanete.  Ponoči ste nemirni in ne spite dobro, pogosto vas tlačijo nočne more.

2. Čutite rahlo bolečine po celem telesu, lahko pa tudi vrtoglavico, napetost, želodčne bolečine, zamegljen vid in glavobole brez pravega vzroka.

3. Ko vas kdo vpraša, kaj je narobe, ne znate povedati nič konkretnega. Veste, da nekaj ni v redu, a ne znate opredeliti vzroka za pomanjkanje energije.

4. Pogosto se počutite rahlo izgubljeni – ker duša in telo nista usklajena.

5. Vaša čustva so zelo intenzivna, velikokrat jokate brez razloga. V enem trenutku se počutite polni ljubezni, v drugem pa zlomljeni.

6. Doživljate blage napade panike ali kronično anksioznost.

7. Počutite se osamljeni – tudi ko ste z drugimi ljudmi. Začnete se spraševati, komu lahko sploh zaupate in ste ves čas v obrambni drži.

8. Imate zagrenjene, jezne, ljubosumne misli glede vsega, čeprav ste sicer topla, skrbna in nezamerljiva oseba.

9. Občutite šibkost telesa – kot da vam vsak najmanjši preik pobere vso energijo. Športna aktivnost ni več zabavna, ker postane pretežka.

10. Bojite se prihodnosti. Stvari, ki ste jih sicer radi počeli, vam ne prinašajo več veselja. Včasih bi najraje samo ‘spakirali in odšli’.

Postavite sebe na prvo mesto

Če se počutite tako, je zadnji čas, da postavite sebe na prvo mesto in poskrbite za svojo dušo. Počivajte, kolikor je treba. Izklopite telefon. Počnite stvari, ki vas veselijo. Poslušajte glasbo. Meditirajte. Čas preživljajte z ljudmi, ki jih imate radi. Izogibajte se negativnim mislim in prenehajte se negativno pogovarjati sami s sabo. Ne kritizirajte sami sebe. Iščite ravnovesje.

 

Vir: thepowerofsilence.co

(Visited 744 times, 4 visits today)

Preberite tudi:

10-korakov-do-srece
10 preprostih korakov, da bomo bolj srečni in pozitivni

...  ponavadi tudi bolje skrbijo zase in svoje navade, kot je telovadba in spanje. Strokovnjake smo prosili za najboljše nasvete, ki ...

marc-schafer-1099171-unsplash
Izpustimo – česar ne moremo kontrolirati

Resnica je taka, da lahko v življenju kontroliramo zelo malo stvari. In glede tistih, na katere nimamo vpliva, se res nima smisla obremenjevati. La ...

a-l-l-e-f-v-i-n-i-c-i-u-s-180699-unsplash
13 preprostih nasvetov za srečo

...  ne stane, če preizkusimo, ni tako? 6. Svež zrak Telo potrebuje kisik in ko pridejo težki trenutki, je svež zrak najmanj, ...

Brez naslova
Se je spomnite?

Kdo se spomni te reklame? Menite, da se je pri nas od takrat veliko spremenilo? Ali je Slovenija zdaj še čudovitejša, kot je bila?   < ...