LOGO_LUPA_web

Osvežilen ‘smuti’, ki je lahko tudi sladica

Poletje je tu in z njim čas za lahke in osvežilne sladice. Tokrat namig za…

Japonska nešplja

Zimzeleno rastlino japonska nešplja poznamo tudi pod imenom lokvat. Izvira sicer iz Kitajske od koder…

Mlečne kumare

Sestavine: 3-4 solatne kumare 1 mlada čebula 1 dl kisle smetane 3 dl kislega mleka…

Peresniki z lososom in mlado čebulo

Recept za hitro pripravljeno kosilo ali večerjo, ki bo teknila prav vsem! Sestavine:  peresniki file…

Pečena hrustljava čičerika

Sestavine:  400 g kuhane čičerike začimbe po želji (česen, sladka paprika, kajenski poper ...) žlica…

Kokosovo-limetina pita brez peke

Sestavine: 225 g ingverjevih piškotov 85 g stopljenega masla limetina lupina sok 6 limet (2…

Japonski dresnik – nadloga v naravi, specialiteta v kuhinji

Japonski dresnik je invazivna tujerodna vrsta. Trajnica, ki zraste dva do tri metre visoko izvira…

Čokoladno bananina rulada

Sestavine Testo: 4 jajca 2 žlici sladkorja 1/4 skodelice olja 1 žlička jogurta 1 skodelica moke…

Čemaževa kremna juha

Priljubljena užitna divja rastlina, čemaž, je uporabna za solate, namaze juhe in še kaj. Pravijo…

Pica s cvetačnim testom

Cvetača je čudovita bolj zdrava alternativa klasičnemu testu. Malo manj hrustljava, a še bolj odličnega…