LOGO_LUPA_web

Kolumna: Sobotni zajtrk!

Moj zajtrk je skoraj vedno enak: kava in malo kruha. Vem, da to ni najbolj…
BERI DALJE ...

Kapucinke – za okras ali začimbo?

Kapucinke  (Tropaeolum majus), plazeče trajnice se pojavljajo v marsikaterem vrtu ali kot lončnica celo na…
BERI DALJE ...

RECEPT: Skutni cmoki

Cmoki so še ena nostalgična jed, ki ne bo šla iz mode. Otroke vprašajte, s…
BERI DALJE ...

Perujska češnja ali andska jagoda

Plodovi rastline iz rodu fizalis, bolj spominjajo na naravne okraske kot na sadeže. V suhi…
BERI DALJE ...

13 okusnih načinov za pripravo palačink po vsem svetu

Mmm, palačinke! Le kdo jih ne mara? Pri nas poznamo palačinke v slani in sladki…
BERI DALJE ...

4 živila, ki dokazano znižujejo holesterol

Rastlinska živila so znana kot dobra živila za srce in ožilje. Ampak ali obstaja kakšna…
BERI DALJE ...

Kostanjeva juha

Sestavine: 400 g kostanja 1 šopek peteršilja 1 rdeča čebula 3 stroki česna 1 žlica…
BERI DALJE ...

‘Koreninski protfan’

Za pravo jesensko prilogo, ki kar poka od zdravja, tokrat recept za pečeno zelanjavo, ki…
BERI DALJE ...

Skorš – za posladek in okras

Skorš (Sorbus domestica), eden izmed manj znanih jesenskih sadežev je nekoč krasil številne domačije v…
BERI DALJE ...

Poletno – jesenski losos s koromačem

Ribe so poleti večkrat na jedilniku, a prav nobenega razloga ni, da jih ne bi…
BERI DALJE ...