LOGO_LUPA_web

Kako shraniti borovnice, da ne splesnijo

avgust 22, 2018

Mmm … borovnice. Le kdo jih ne mara? Iz njih lahko naredimo marmelado, različne sladice ali pa jih le preprosto posujemo s sladkorjem in pojemo. Tu je zato nekaj napotkov, kako jih pravilno shraniti, da ostanejo sveže in ne splesnijo. Sezona borovnic je letošnje leto sicer že mimo, a si je te napotke vredno zapolniti za naslednje leto!

1. Preglejte jih

Takoj, ko borovnice dobite jih preberite in izločite tiste, ki jih že načenja plesen. Plesen se namreč zelo hitro širi in vam lahko uniči celo posodico. Prav tako odstranite borovnice, ki so izsušene ali zgubane, saj so že zanič.

2. Ne splakujte jih

Najboljši način, da ohranite borovnice čim bolj sveže je, da se izognete splakovanju z vodo, dokler jih ne nameravate pojesti.

3. Osušite jih

Če jih vseeno raje operete kar takoj, potem jih tudi dobro osušite. Razporedite jih po papirnati brisači in jih obračajte, dokler se ne osušijo. Nato jih shranite v zračno posodo, ki jo obložite s papirnato brisačko. Ta bo popila odvečno vlago, med tem, ko bo zračna posoda preprečila razrast plesni.

4.Shranite jih v hladilnik

Posodo z borovnicami shranite v hladilniku, a ne v predalu za zelenjavo, saj tam zrak slabo kroži. Če boste borovnice pravilno shranili, bodo zdržale cel teden.

5. Zamrznite jih

Če borovnic ne porabite ali so te že preveč zrele, jih lahko tudi zamrznite. Razporedite jih po pekaču, jih postavite v zamrzovalnik in pustite, da zamrznejo. Nato jih prestavite v vrečko in shranite nazaj v zamrzovalnik.

borovnice-1

(Visited 55 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

cvetacna-pica
Pica s cvetačnim testom

Cvetača je čudovita bolj zdrava alternativa klasičnemu testu. Malo manj hrustljava, a še bolj odličnega okusa! Sestavine: 1 srednje velik ...

vir fotografije: www.taste.com.au
Torta Pavlova

Torta Pavlova morda na videz deluje izjemno zahtevna sladica in res se zna v prvih poskusih ponesrečiti. Z vami delimo recept, ki je nastal po nekaj, ...

koprivna-juha-1
Zelena juha s koprivami

Sestavine:  1 l vode 1 dl mleka 4 pesti koprivnih vršičkov 2 srednje velika krompirja 3 žlice graha 3 stroki česna 1 žlic ...

www.tasteofhome.com
Pomladna rižota

Rižota je vedno dobra ideja, tokrat predlagamo brezmesno. Nekaj zelenjave se že da dobiti, kakšen grah pa tudi gotovo še čaka v skrinji. Sestavi ...