Zakaj naši dedki in babice niso imeli alergij, zdaj jih ima pa skoraj vsak?

junij 14, 2018

So imeli vaši stari starši kup alergij? Malo verjetno. Primerjava v ZDA je nedavno pokazala, da je danes pravzaprav čas epidemije alergij na hrano. Že med leti 1997 do 2011 se je število alergij pri otrocih v ZDA povečalo za 50 %. Res je sicer, da danes obstaja tudi več različnih testov in da se več staršev odloča za testiranja, a porast alergij je očiten.

7 razlogov, zakaj naši dedki in babice niso imeli alergij

  1. Jedli so sezonsko hrano, zaradi česar so imeli dovolj raznoliko prehrano, da so dobili vsa potrebna hranila.
  2. Niso poznali razno raznih diet in se niso igrali z metabolizmom in telesom. Niso bili žrtve prehranskega marketinga, raznih hujšanj in štetja kalorij. Ko je bila hrana na voljo, so jedli. Zaradi tega so imeli zdrav metabolizem in tudi niso poznali ‘neustavljive želje’ po sladkih in slanih prigrizkih.
  3. Sami so kuhali vse obroke, sami pekli kruh, sami delali testenine … Redko so jedli v gostilnah.
  4. Skupaj s hrano zaradi tega tudi niso uživali aditivov, stabilizatorjev, zgoščevalcev in vseh ostalih Ejev.
  5. Meso so jedli redko, a ko so ga, so pojedli tudi notranje organe, kuhali juhe iz kosti, s čimer so dobili hranljive minerale in vitamine. Živali so bile gojene na drugačen način.
  6. Niso takoj obiskali zdravnika in posegli po zdravilih. Lažje bolezni in bolečine so odležali in premagovali s počitkom, čaji, juhami.
  7. Veliko časa so preživeli zunaj, na zraku.

Kaj ima vse to z alergijami na hrano?

Prehrana vpliva na vsako celico v telesu. Celice gradijo tkiva, tkiva gradijo organe. Naše telo je sistem organov. Če se prehranjujemo neprimerno, bo trpela vsaka celica, vsako tkivo, vsak organ, celo telo. In tako se poveča občutljivost na določeno hrano.

 

Vir: HealthyHolisticLiving

(Visited 13 times, 5 visits today)

Preberite tudi:

beetroot-3172948_640
7 živil, ki nas ‘dvignejo’ bolj kot kava!

...  strani poskrbi ravno za to - za dolgotrajno energijo.  Zakaj? Je polno železa, kalcija, vlaknin, folne kisline, magnezija, ...

www.brabantcelebratesfood.com
Top doživetja, povezana s hrano

...  inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem vsako leto izbere najbolj inovativna, kreativna in pozitivna doživetja, ...

10 vrst hrane za možgane

Možgani za optimalno delovanje potrebujejo pravo gorivo. Zato ne pozabite v dnevni jedilnik vključiti vsaj kakšne sestavine iz spodnjega seznama.  ...

chestnuts-3727959_640
Kostanj!

Prvotna domovina pravega oz. domačega kostanja je Mala Azija in nekatere sredozemske dežele. Od tam se je že v antični dobi razširil vse do Skand ...