Kostanj!

Prvotna domovina pravega oz. domačega kostanja je Mala Azija in nekatere sredozemske dežele. Od tam se je že v antični…

Švedska odpira muzej najbolj fuj hrane

Muzej najbolj nagnusne hrane se odpira konec oktobra, v njegovi zbirki pa je hrana iz celega sveta. Eden osnovnih človeških…

7 zdravih jesenskih ‘super’ živil

Zdravo prehranjevanje je osnova za zaščito telesa pred boleznimi. Jesen je bogata s sadjem in zelenjavo, ki sta na zdravem…

Kuhano maslo ali Gi

Ali ste se kdaj pomislili, kaj bi od nujnega poleg soli in vode potrebovali za življenje v puščavi ali jami…

15 koristi jabolčnega kisa

Jabolčni kis je vsestransko uporaben in ima polno koristi na naše telo. Pozdravi lahko kolcanje, lajša simptome prehlada, pomaga pri…

Namig za sladico: sadna čežana s smetano

Če je tudi okrog vašega doma v teh dneh po tleh polno hrušk in jabolk, jih lahko uporabite za okusno…

Bogastvo C vitamina s svetega drevesa – žižola

Žižola je eden izmed najdražjih sadežev ki uspevajo tudi pri nas, predvsem na Primorskem. A tudi tu se redko pojavljajo…

Polpetki iz domače zelenjave

Če kdaj, je sedaj idealen čas za polpetke iz domače zelenjave. Zdravo, hranljivo, enostavno in poceni – popolno kosilo torej.…

Figa, izjemno zdrav sadež

Sezona fig je kratka in sladka, zato se jih do sitega najejmo takrat, ko so. Kljub temu, da so fige…

Kako shraniti borovnice, da ne splesnijo

Mmm ... borovnice. Le kdo jih ne mara? Iz njih lahko naredimo marmelado, različne sladice ali pa jih le preprosto…