LOGO_LUPA_web

Top evropske destinacije za opazovanje ptic

marec 18, 2017
Islandski mormon

Na European Best Destinations so pripravili seznam najboljših destinacij za ljubitelje narave in opazovanje ptic.

1.Madeira, Portugalska

Narava, sprostitev in raziskovanje – to ponuja portugalski otok Madeira, na katerem živi 46 vrst ptic, mnoge med njimi so endemične in jih lahko opazujemo samo na Madeiri.

madeira

2.Loop Head polotok, Irska

Loop Head je s svojim močvirnatim svetom in mirno obalo odlična destinacija za opazovanje ptic, ki se selijo z Islandije, med njimi je nekaj prav posebnih, kot npr. mormoni.

ireland-2061766_640

3.North Yorkshire, Velika Britanija

Poleg lepe pokrajine lahko v Severnem Yorkshiru opazujemo raznolikost ptic Britanskega otoka, kot so npr. srakoperi, ponirki, rumenoglavi kraljički in prodniki.

ludovicianus-

4.Alantejo, Portugalska

Ena najlepših regij Portugalske je tudi raj za opazovalce ptic. Čista pokrajina in dobra vidljivost skupaj z zanimivimi vrstami ptic privabljajo ljubitelje narave v Castro Verde, Mertolo, dolino Guadiana …

castro-verde-866495_640

5.Ordesa nacionalni park, Španija

V Pirenejih je več kot 15 tisoč hektarjev površine pod zaščito UNESCO – park Ordesa je ena najboljših destinacij za opazovanje ptic v Evropi. Tu lahko med drugim opazujemo planinskega orla, črno žolno, komatarja in vodno cipo.

ordesa-national-park-892922_640

6.Delta Donave, Romunija

Delta Donave nas bo očarala ne le s pticami, ampak tudi z bujnimi gozdovi, prelepimi jezeri in pokrajino. Je tudi naravni rezervat za ptice, med katerimi lahko občudujemo pelikane.

birds-1760508_640

7.Ebro delta, Španija

Še en izliv reke v morje je v Evropi naravni park – delta reke Ebro v Španiji. Tu prebiva 95 vrst ptic, destinacija pa je izrednega pomena tudi za prezimovanje ptic, ki živijo v severnejših krajih. Park igra tudi pomembno vlogo kot mokrišče na Mediteranu.

parc-natural-de-delta-de-lebre-1453921_640

 

Vir: European Best Destinations

 

 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)