LOGO_LUPA_web

Spektakularen spiralni gozdni stolp je odprl svoja vrata

april 10, 2019

Na Danskem so skoraj dve leti gradili neverjetni gozdni stolp. Stolp, ki je bil najprej le ideja iz pravljice, ki je ni bilo mogoče uresničiti je sedaj odprl svoja vrata.

Leseni razgledni stolp gleda na čudovite gozdove Gisselfeld Klosters, griče, jezera, mokrišča, travnike in potoke. Zgrajen je tako, da nima nobenih stopnic, kar pomeni, da je dostopen prav vsem. Njegova spreminjajoča pokrajina privablja obiskovalce, ki lahko z vrha občudujejo neverjetni razgled.

Zgrajen je bil z minimalnim vplivom na okolje, saj so pri gradnji uporabljali prepečeno jeklo in lokalni hrast, ki se z okolico odlično zlijeta. Lesena pešpot, ki vodi do stolpa se steka okoli korenin neokrnjenih dreves. Najvišji vrh stolpa ima kar 140 m nadmorske višine in je najvišja dostopna točka na otoku Zelandija. V jasnem vremenu je iz stolpa mogoče videti celo Kopenhagen in Malmo.

Datum odprtja je bil sicer predviden za poletje 2018, vendar se je dokončno odprl 31. marca letos. Ob otvoritvi je stolp obiskalo kar 2500 ljudi.

Spiralni stolp je del kampa Adventure, ki ima v bližnjem gozdu tudi zipline (žično drčo) in različne tečaje plezanja. Vstopnica za stolp stane 10 DKK (1,30 evra) in je odprt vsak dan od 10. ure dalje.

(Visited 253 times, 1 visits today)