LOGO_LUPA_web

www.lonelyplanet.com

Na počitnicah sta se napila in – kupila hotel!

oktober 19, 2018

Si predstavljate, da prvo noč na počitnicah malo pregloboko pogledate v kozarec in se dogovorite za nakup hotela na drugi strani zemeljske oble?

Britanski par, Gina Lyons in Mark Lee, sta decembra 2017 za tri tedne odšla na poročno potovanje na Šrilanko. Prvo noč sta preživela v poceni hotelu v majhnem obalnem mestecu Tangalle in na večer sta si privoščila precej ruma. V pogovoru z natakarjem sta izvedela, da se hotel prodaja in v okajenem stanju sta pričela delati kalkulacije in ugotovila, da lahko plačata 30.000 funtov.

 

pijana_1
Poklicala sta prodajalca, ki je presenetljivo ponudbo takoj sprejel. Naslednjega jutra se Gina in Mark spominjata po glavobolu in šoku – sva res kupila hotel? Če bi se večina v tem trenutku mrzlično odšla pogajat o prekinitvi dogovora, pa sta britanska zakonca skorajda takoj pričela organizirati svoj novi posel in se dogovarjati z domačini.

V nekaj mesecih so popolnoma obnovili hotel in rezultat je rezultat Lucky Beach Tangalle, ki se je odprl letošnjega julija. Intimen hotel ima samo 7 sob s pogledom na morje in restavracijo. Gina in Mark pa uspešno krmarita med poslom na Šrilanki in karierama v Veliki Britaniji. Pridružil se jima je tudi dojenček in čeprav jima decembrskega večera ni žal, sta se odločila, da bosta odslej vse pomembne odločitve sprejemala trezna.

vir: www.lonelyplanet.com

 

(Visited 65 times, 1 visits today)