LOGO_LUPA_web

Plaže, ki vas bodo navdušile

julij 1, 2018

Od osamljenih in turkizno obrezanih zalivov do morske sapice, črne peščene obale in izklesanih vulkanskih kamnin – to je le nekaj stvari, ki nas pritegnejo in kličejo, da obiščemo katero od najlepših plaž na svetu.

Plaža Navagio, Zakintos, Grčija

Foto: Loyd Dirks, Unsplash
Foto: Loyd Dirks, Unsplash

Popolna plaža, kjer se lahko naužijemo prave lepote. Osamljena, zaščitena z visokimi navpičnimi klifi, lesketajočo modrino, čistim peskom in za piko na i – ladijske razbitine. Tja lahko pridete iz več različnih mest, kot je na primer Porto Vromi, od koder vas do rajske plaže pripeljejo s čolnom. Ker je plaža popolnoma na samem, boste morali s seboj vzeti vse kar potrebujete – kopalke, brisačo, sončno kremo, vodo, hrano in najpomembnejše; masko za potapljanje za raziskovanje razbitin! Vas zanima zgodba, ki stoji za potopljeno ladjo? Bila je tihotapska ladja, ki so jo ujeli ob umazanem delu leta 1982. Po napadu je slabo vreme njene razbitine naplavilo na plažo, kjer pa jih najdemo še danes.

Plaža Bowling Ball, Mendocino, Kalifornija, ZDA

Foto: Brocken Inaglory, Wikipedia
Foto: Brocken Inaglory, Wikipedia

Ime plaže Bowling Ball lahko prevedemo kot „kegljaška krogla“. Kaj imata skupnega kegljaška krogla in plaža, se sprašujete? Ta presenetljiva lepa plaža je del rezervata Schooner Gulch State Beach in je popolna za fotografe, geologe in vse tiste, ki radi raziskujejo. Na njej ležijo zanimive sferične kamnine. Zanimivi balvani nam ponujajo zabavno skakanje iz enega na drugega, ob oseki pa lahko med njimi raziskujemo morsko življenje. Osamljena plaža, kjer se lahko odmaknete od mestnega vrveža in z obale opazujete tudi kite.

Plaža Tallow, Byron Bay, Avstralija

Foto: BJHolland, Pixabay
Foto: BJHolland, Pixabay

Ko bi le bila malo bližje … Kar 36.000 kilometrov obale morate prepotovati, da pridete do tistih najlepših plaž v Avstraliji. Zaliv Byron Bay leži na severni obali Novega Južnega Walesa, zvezne države v Avstraliji, a je prav gotovo vreden dolgega potovanja. Kaj pa je na njem tako posebnega? Poleg lepih plaž, je življenje tam prav posebno – umirjeno, polno zgodovinskih zanimivosti, s hrano in pijačo pri roki – še posebno na plaži Tallow, ki je v središču mesta. Le koliko mestnih plaž vam ponuja pogled na kite, surfanje, plavanje, sončenje in ribarjenje? Sprostitev na plaži, zvečer pa obisk mesta in večerja ob morju – le kdo bi se branil takšnega oddiha?

Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilija

Foto: Porto Bay Hotels & Resorts, Wikipedia
Foto: Porto Bay Hotels & Resorts, Wikipedia

Copacabana – ime, ki ga že poznamo. Morda res ne najlepša plaža na svetu, ampak zagotovo ena najbolj znanih in prav tako prav posebna. 4-kilometrska plaža, ki je središče dogajanja in zabave v Riu. Kar milijon in pol ljudi je, leta 2012, tam spremljajo koncert Rolling Stonesov! Živahna plaža ob milijonskem mestu, ki vam ne bo niti za trenutek pustila, da to pozabite.

Porthcurno, Cornwall, Velika Britanija

Foto: Charisse Kenion, Unsplash
Foto: Charisse Kenion, Unsplash

To izgleda kot popolni sončni kotiček. Prav zares. Krasen majhen zaliv Porthcurno, za katerega bi mislili, da bi ga Britanci najraje skrili pred turisti in obdržali le zase. A majhen dragulj s prelepo plažo leži le 4 kilometre od Land’s End, počitniškega kompleksa v zahodnem Cornwallu. Plaža je priljubljena pri družinah, saj se otroci lahko zabavajo in igrajo s sladko vodnim potočkom, ki teče vzdolž obale in se zliva v morje. V zalivu najdemo tudi znano razgledno točko – Loganovo skalo (Logan’s Rock), ki leži na klifu Treen Castle.

(Visited 27 times, 1 visits today)