Landlust – razvaja vse čute

oktober 31, 2018
Altes Gehöft (Foto: Fam. Schöllauf)

Že deseto leto zapored teče projekt EDEN – European Destinations of Excellence, ki je namenjen promociji evropskih destinacij, ki lahko pomembno prispevajo k večji prepoznavnosti regij s trajnostnim in okolju prijaznim turizmom.

Avstrijski Landlust

Tokrat gremo k našim severnim sosedom, v Landlust na južno Štajersko. Landlust je pravi kraj za počitek, ki razvaja vse čute. Leži med ekstenzivno obdelanimi vinogradi ter sadovnjaki, ki očarajo s svojimi neskončnimi terasami.

Foto: Thermen- & Vulkanland Steiermark, Eisenberger
Foto: Thermen- & Vulkanland Steiermark, Eisenberger

Tu boste lahko umirili svoj um na barvitem vrtu, posedeli v senci mogočnega oreha ter se spočili v eni izmed 31 tradicionalnih hišk. Vsaka izmed njih je stara čez 100 let in obnovljena s smislom do detajlov, ekološke gradnje ter z uporabo tradicionalnih tehnik. Izberite si eno izmed njih – za romantičen pobeg v dvoje, osebno delo, malo drugačne počitnice ali vse obenem.

Ferienhaus Friedrich, Foto: Fam. Friedrich
Ferienhaus Friedrich, Foto: Fam. Friedrich

Je kraj, kjer si bogata preteklost podaja roko z modernim udobjem. Vsaka hiška pripoveduje svojo zgodbo, vsem pa je skupna ljubezen do tradicije, gostoljubnost, ter želja po delitvi lepot kraja ter življenja.

Petra Nastran

(Visited 101 times, 2 visits today)