LOGO_LUPA_web

Evropske destinacije odličnosti: Budimpešta

januar 2, 2019
Petra Nastran

Že deseto leto zapored teče projekt EDEN – European Destinations of Excellence, ki je namenjen promociji evropskih destinacij, ki lahko pomembno prispevajo k večji prepoznavnosti regij s trajnostnim in okolju prijaznim turizmom.

Budimpešta je vedno dobra izbira

budapest-3760434_640

Budimpešta je eden izmed krajev, ki nudi veliko zanimivega v vsakem mesecu leta, saj ponuja bogato zgodovino in kulturno dediščino, dobro hrano, žurersko nočno življenje ter tople terme. Za vsakogar nekaj torej.

szechenyi-spa-1333668_640

Mesto je sestavljeno iz umirjenega predela Buda, ki nosi bogato dediščino otomanskega imperija in njihovih term, tu je kraljeva palača in Matijeva cerkev.

budapest-1814953_640

Pešta pa je po drugi strani bolj živahna, ima veliko muzejev, arhitekturo Art Nouveau, osupljiv parlament, baziliko sv. Štefana, judovsko četrt idr.

budapest-688726_640

Polna življenja

V Budimpešti boste videli številne izraze urbane umetnosti, obiskali boste lahko katerega izmed koncertov, galerij ali uživali na športni tekmi. Ste vedeli, da bo Budimpešta v letu 2019 nosilka naziva »Europe’s sport capital 2019«? Za sprostitev pa priporočamo obisk Margaretinega otoka na Donavi, ki je eden izmed najboljših evropskih parkov.

fountain-1733837_640

Kam gremo jest?

Kulinarika je ena izmed glavnih točk, ko delate načrt za obisk Budimpešta. V tem hladnem času bo prijal golaž, zraven poizkusite eno izmed krompirjevih jedi ali pa se odločite za mesno omako, segedin in poizkusite sladice. Zraven se bo podal kozarec dobrega madžarskega vina.

goulash-3773134_640

Boldog új évet!

(Visited 75 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

Sintra na Portugalskem
9 manj znanih evropskih mest, ki jih morate obiskati

Milan, London, Pariz ali Barcelona so mesta, ki jih že vsi poznamo. A Evropa v sebi skriva še nekaj destinacij, ki jih še niste obiskali, a so vred ...

marmornate-jame-naslovna
Nenavadni kraji: Pisane marmornate jame v Patagoniji

Cuevas de Marmol, imenovano kot najlepše jamsko omrežje na svetu, je v resnici 6000 let stara skalnata skulptura, ki na zunaj sprva ne deluje prav n ...

monterrey-555080_640
Airbnb: Najbolj iskane destinacije za prvomajske

Čeprav večina za spomladanski oddih išče predvsem plažo, kjer se bi naužili morja in sonca, pa si nekateri od prvomajskih želijo nekaj več.   ...

toskana
Top italijanski “roadtripi”: od Toskane do Amalfija

Z dobro prepredeno mrežo cest, ki se vijejo skozi raznolike pokrajine, od zasneženih vrhov do obale, jezer in zgodovinskih mest, Italija ponuja vse, ...