LOGO_LUPA_web

Destinacije ki jih bomo letos videvali na družabnih omrežjih

januar 25, 2019

Šrilanka je na vrhu seznama najboljših potovanj v letu 2019. Je trendovska destinacija, saj je glavno mesto Kolombo zdaj imenovano tudi za „najboljšo destinacijo za fotografiranje“, pravi ponudnik mobilnih telefonov Huawei.

colombo-srilanka

Kolombo je mesto bogato z barvo in kulturo, ki jo rad razišče vsak popotnik. Analiza več kot 1,3 milijona objav v družbenih omrežjih je pokazala, da je to azijsko mesto najbolj zanimivo za mladino od 18 – 25 let. Raziskave so prav tako pokazale, da 16 % ljudi, mlajših od 25 let, počitnice izbira glede na „instagram“ dejavnik. Raziskava je pokazala najboljše destinacije za instagram fotografije, ki bodo popularne v letu 2019.

Jokohama, Japonska

jokohama_japonska

30-minutna vožnja z vlakom južno od Tokia, nas pripelje do Jokohame – sprehajalne soseske z zalivom, ustvarjalno umetniško sceno, malimi pivovarnami, jazz klubi in odlično hrano.

Nacionalni park Mgahinga Gorilla, Uganda

Mgahinga-Gorilla-narodni-park

Nacionalni park Uganda je dom kar polovice populacije goril na svetu.

Baden-Baden, Nemčija

baden-baden_nemcija

Nemško mesto se lahko pohvali z zanimivimi „art nouveau“ vilami, ki se razprostirajo po pobočjih in obkrožajo gozdnate gore, kot, da so tam prav za „insta“ fotografije.

Stari San Juan, Puerto Rico

San-Juan-Puerto-Rico

Drugo najstarejše evropsko naselje v Ameriki je zgodovinska čudežna dežela, ki nasprotuje zgodovinski avtentičnosti z utrinki moderne energije.

Viktorijini slapovi, Zimbabve

viktorijini-slapovi

Fotografirate jih lahko kot dolgo divjo zaveso vode v v sem svojem sijaju, s helikoptersko vožnjo ali pa preko roba Devil’s Pools. Čista moč in sila padca vode je nekaj, kar preprosto ne razočara.

Kartarpur, Pakistan

Kartarpur_pakistan

To mesto ima velik zgodovinski pomen za muslimanske in sikhske skupnosti. Gurdwara, ki se nahaja v Katarpurju, je kraj, kjer je Baba Guru Nanak preživel zadnjih 18 let svojega življenja.

Narodni park Wadi Rum, Jordanija

Wadi-Rum_jordanija

Za večino obiskovalcev Jordanije, Wadi Rum ponuja enega najlažjih in najvarnejših utrinkov puščave. Za srečneže, ki lahko prespijo v enem od puščavskih taborov, je dogodivščina zagotovo nepozabna.

Icy Strait Point, Aljaska

Icy-Strait-Point_aljaska

Osupljivi razgledi in sveži morski sadeži. To je nekaj kar ponuja Icy Strait, edina zasebna destinacija za križarjenje na Aljaski.

Otok Harris, Škotska

otok-harris

Tu je malo cest, a veliko možnosti za plezanje, hojo, opazovanje ptic in fotografiranje.

(Visited 180 times, 1 visits today)