LOGO_LUPA_web

Destinacije ki jih bomo letos videvali na družabnih omrežjih

januar 25, 2019

Šrilanka je na vrhu seznama najboljših potovanj v letu 2019. Je trendovska destinacija, saj je glavno mesto Kolombo zdaj imenovano tudi za „najboljšo destinacijo za fotografiranje“, pravi ponudnik mobilnih telefonov Huawei.

Kolombo je mesto bogato z barvo in kulturo, ki jo rad razišče vsak popotnik. Analiza več kot 1,3 milijona objav v družbenih omrežjih je pokazala, da je to azijsko mesto najbolj zanimivo za mladino od 18 – 25 let. Raziskave so prav tako pokazale, da 16 % ljudi, mlajših od 25 let, počitnice izbira glede na „instagram“ dejavnik. Raziskava je pokazala najboljše destinacije za instagram fotografije, ki bodo popularne v letu 2019.

Jokohama, Japonska

30-minutna vožnja z vlakom južno od Tokia, nas pripelje do Jokohame – sprehajalne soseske z zalivom, ustvarjalno umetniško sceno, malimi pivovarnami, jazz klubi in odlično hrano.

Nacionalni park Mgahinga Gorilla, Uganda

Nacionalni park Uganda je dom kar polovice populacije goril na svetu.

Baden-Baden, Nemčija

Nemško mesto se lahko pohvali z zanimivimi „art nouveau“ vilami, ki se razprostirajo po pobočjih in obkrožajo gozdnate gore, kot, da so tam prav za „insta“ fotografije.

Stari San Juan, Puerto Rico

Drugo najstarejše evropsko naselje v Ameriki je zgodovinska čudežna dežela, ki nasprotuje zgodovinski avtentičnosti z utrinki moderne energije.

Viktorijini slapovi, Zimbabve

Fotografirate jih lahko kot dolgo divjo zaveso vode v v sem svojem sijaju, s helikoptersko vožnjo ali pa preko roba Devil’s Pools. Čista moč in sila padca vode je nekaj, kar preprosto ne razočara.

Kartarpur, Pakistan

To mesto ima velik zgodovinski pomen za muslimanske in sikhske skupnosti. Gurdwara, ki se nahaja v Katarpurju, je kraj, kjer je Baba Guru Nanak preživel zadnjih 18 let svojega življenja.

Narodni park Wadi Rum, Jordanija

Za večino obiskovalcev Jordanije, Wadi Rum ponuja enega najlažjih in najvarnejših utrinkov puščave. Za srečneže, ki lahko prespijo v enem od puščavskih taborov, je dogodivščina zagotovo nepozabna.

Icy Strait Point, Aljaska

Osupljivi razgledi in sveži morski sadeži. To je nekaj kar ponuja Icy Strait, edina zasebna destinacija za križarjenje na Aljaski.

Otok Harris, Škotska

Tu je malo cest, a veliko možnosti za plezanje, hojo, opazovanje ptic in fotografiranje.

(Visited 194 times, 1 visits today)