LOGO_LUPA_web

visitmexico.com

Destinacije, ki jih Airbnb priporoča za letos

april 11, 2019

Platforma Airbnb je objavila, katere so najbolj priljubljene popotniške destinacije v letošnjem letu.

1. mesto: Kaikoura, Nova Zelandija

www.christchurchnz.com
www.christchurchnz.com

 

Obalno mesto se po hudem potresu leta 2016 pričenja vračati v življenje, tudi prek številnih turistov, saj je mesto pravi popotniški hit – predvsem med ljubitelji opazovanja kitov in tjulnov.

2. mesto: Xiamen, Kitajska

lonelyplanet.com
lonelyplanet.com

 

Romantično pristanišče, ki ga obdajajo otoki in kjer se nahaja tudi ‘peš’ otok, brez vozil. To je izjemno priljubljena destinacija za romantične pare, ki obožujejo morsko hrano.

3. mesto: Puebla, Mehika

www.urbanadventures.com
www.urbanadventures.com

 

Le dve uri ven iz kaotične prestolnice se nahaja edinstvena alternativa klasičnim počitnicam v mehiškem stilu. Zgodovinsko in kulinarično bogato mesto privablja vse, ki se radi učijo kuhanja in jih nasploh zanima kaj več od rajskih plaž.

4. Normandija, Francija

lonelyplanet.com
lonelyplanet.com

 

Le dve uri vožnje stran od Pariza, pa smo že v Normandiji, ki navdušuje z neverjetno pokrajino in arhitekturo, v prvi vrsti pa seveda obuja zgodovinske dogodke.

5. Great Smoky Mountains, ZDA

rei.com
rei.com

 

To je najbolj priljubljen in obiskan nacionalni park v ZDA, skozi katerega poteka ena najdaljših ameriških pohodniških poti.

6. Provinca Buenos Aires, Argentina

Mallikaarya.com
Mallikaarya.com

 

Razteza se od atlantske obale, ki je bogata s plažami in gozdovi, pa do goratih območij. Tukaj se nahaja mesto Tandil, ki je že dve leti zapored osvojil lovoriko za najbolj gostoljubno mesto.

7. Akra, Gana

www.urbanadventures.com
www.urbanadventures.com

 

Gana postaja afriška destinacija za duhovna potovanja in iskanje sebe, vanjo se v zadnjih letih odpravlja ogromno popotniko. Tja jih vabijo bazarji, plaže, nočno življenje.

press.airbnb.com

(Visited 80 times, 1 visits today)