LOGO_LUPA_web

Cinque Tramonti: 5 sestrskih vasic Cinque Terre

marec 30, 2019
Petra Nastran
Monesteroli

Verjetno ste že slišali za Cinque Terre, pet vasic na pečinah Ligurske obale. A Apenini tukaj skrivajo še pet njihovih »sestra«, ki jih žargon domačinov imenue Cinque Tramonti. So prav tako ali še bolj očarljive in ogled lahko združite z zelo lepim in nezahtevnim trekingom.

Vasice Schiara, Monesteroli, Fossola, Campi in Canetto ležijo med krajema Riomaggiore in Portovenere.

Tramonti - beach 15343584429

Na pečinah

Prav tako stojijo na pečinah, na katerih so se ustalili staroselci, ki so v želji povezati vasi in ustvariti kmetijske površine na neprijaznem terenu, tu ustvarili poti in terase. Skupno so v stoletjih zgradili okrog 7000 km kamnitih zidov, kar konkurira dolžini Kitajskega zidu.

Monesteroli
Monesteroli

Živa tradicija

V Cinque Tramonti je še vedno prisotna staroselska vinogradniška in oljarska kultura, ki jo varujejo mogočne pečine, gozdovi in morje. Tu se boste lahko naužili miru, pogledov na filmsko obalo, zanimivo oblikovane skale, ter ob večerji ‘al dente’ testenin popili kozarec dobrega lokalnega vina.

Tramonti - grapes 15527088521

Divja narava

Področje vas bo očaralo s svojo lepoto in divjino. Pričakuje vas nešteto pohodniških in kolesarskih poti, ki jih lahko raziskujete sami ali pa si najamete vodnika.

Monesteroli
Monesteroli

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji trgovinic, lokalov in dobre hrane. A vse to še vedno zakrito pred očmi množičnega turizma.

Biassa
Biassa

Dobra ideja za spomladanski izlet, kajne?

Fossola
Fossola

 

Foto: cinqueterre-travel.com

(Visited 267 times, 1 visits today)