LOGO_LUPA_web

Bi imeli celo leto perfektno vreme? Vremensko potovanje okoli sveta!

oktober 11, 2019
Santa Flavia, Sicilija

Idealno vreme je sicer za vsakogar drugačno. Nekateri obobžujejo poletje – pa tudi če je skoraj 40 stopinj. Drugi ob tem iščejo prostor pod klimatsko napravo. Nekateri uživajo v dežju, drugi v snegu, tretji celo v megli. A redko kdo se najde, ki mu ne ustreza temperatura med 21 in 24 stopinj Celzija, na prijeten sončen dan. 

Če bi želeli v takem vremenu uživati celo leto, je družba Reservations.com pripravila celoletni načrt potovanja, ki sledi idealnim temperaturam okoli sveta.

Takole gre …

Januar

Leto začnite v Južni Ameriki, točneje v Argentini, v mestu, ki je videti nadvse alpsko, Bariloche. Čez teden dni se odpravite v Ande v Čile v mesto Valparaiso. Po 15. januarju pa skočite v Peru, potem v Kolumbijo in Gvatemalo.

Valparaiso, Čile

Februar

Febuarja se predajte soncu in prijetnemu vremenu v Mehiki, v La Pazu, po tednu dni Baje pa v Monterrey. Sredi meseca zapustite kontinent in obiščite Kanarske otoke, mesec pa zaključite v Maroku.

Tenerife, Kanarski otoki

Marec

Naslednja postaja je Tunizija, sledi obisk piramid v Egiptu, kjer v tem času ni prevroče. Sredi meseca obiščite Izrael, Tel Aviv, nato pa si spočijte v tamkajšnem obalnem mestu Haifa.

April

April začnine v Libanonu, nato pa se podajte v Antalijo v Turčiji, kjer je v tem času še prijetno in ne prevroče, pa tudi ni take množice turistov. Sledi Ciper, nato pa grška Kreta. Od tam se konec meseca podajte na Sicilijo.

Santa Flavia, Sicilija

Maj

S Sicilije v Neapelj, ki v tem mesecu zaživi. Naslednji teden preživite v Splitu, nato pa hop na Malto. Konec meseca poletite v Barcelono.

Split

Junij

Iz Barcelone nadaljujte na zahod in se predajte Lizboni, kjer so sredi junija idealne temperature. Pot nadaljujte v Francijo, v Bordeaux, nato pa v Ženevo in konec meseca v Berlin, kjer se predajte piknikom na prostem.

Lizbona

Julij

Čas je za Afriko. Začnite mesec v Keniji, kjer so temperature okoli 22C, nato pa nadaljujte proti “zimi”: v Malavi, Zimbabwe in Južno Afriko.

Avgust

Čas za otoški teden: Mavricijus. Nadalje obiščite Indijo, gorsko regijo Darjeeling, znano po čajih. Tej pa sledi Butan, proti koncu meseca pa se pomaknite visoko na sever, v sibirsko mesto Ulan Ude.

Mavricijus

September

Prva septembrska destinacija je Mongolija, sledijo pa sprostitveni Sapporo na Japonskem, nato Južna Koreja, Kitajska, pa povratek na Japonsko – tokrat v prestolnico.

Tokio

Oktober

Na severni polobli odpada listje, na južni pa se začenja pomlad. Začnite jo v Avstraliji, mesto Adelaide je znano po botaničnih vrtovih. Sledi Perth, ki v oktobru ponuja sonce in barvito cvetje. Tik pred avstralskim poletjem obiščite Sydney in znamenito plažo Bondi. Mesec zaključite s prijetno jesensko klimo v Kaliforniji, v vinorodni dolini Napa.

Adelaide

November

Po dolini Napa vremenski zemljevid vodi v Los Angeles, Las Vegas, Texas in v New Orleans.

December

Decembra je idealno vreme v Orlandu, sledi Everglades. Sredi meseca zapustite ZDA in si privoščite oddih na Bermudah, Božička pa pričakajte na Bahamih.

Bermudski otoki

 

Vir: LP

(Visited 94 times, 1 visits today)