Zakaj voda iz pipe ni tako čista in zdrava, kot mislimo?

september 9, 2019
Henrik Homšak

Voda je univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi, s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z nevarnimi, pogosto rakotvornimi snovmi, pesticidi, težkimi kovinami, bakterijami in drugimi mikroorganizmi.

Število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi, se iz leta v leto povečuje. V zadnjih 50 letih smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi, ki v končni fazi vedno pristanejo v vodi. Med temi nevarnimi snovmi si posebno pozornost zaslužijo hormonski motilci, ki povzročajo težave že v izjemno majhnih količinah.
Da gre za resnično veliko težavo, je priznala tudi WHO, ki je hormonske motilce označila kot »globalno grožnjo« za naš planet.

Za dezinfekcijo vode upravljavec sistema za oskrbo s pitno vodo doda pitni vodi še klor, ki tvori z organskimi snovmi rakotvorne spojine, draži sluznico in uničuje zdravo črevesno floro. Pogosto prihaja na vodovodnem omrežju, ki je marsikje zastarelo in dotrajano, še do nenadzorovanih okužb in onesnaženj vode.

Tako ni samoumevno, da vedno priteče iz pipe čista pitna voda, ki je nedvomno edina tekočina, ki pride nemoteno do vseh celic in je kot taka osnova za zdravo, kakovostno in dolgo življenje ter seveda za boljše delovanje človeškega telesa na splošno.

Čisto vodo zagotavljajo vodni filtri z aktivnim ogljem, ki iz vode odstrani več sto različnih onesnaževalcev.

Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro je zmogljiv vodni filter za temeljito filtriranje vode celotne hiše. Iz vode odstrani rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.).

Vodni filter HF-M Pb Ster-O-Tap® 0,15 mcr, podpultni iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.). Kapilarna membrana Ster-O-Tap® 0,15 mikrona iz vode odstrani 99,9999 % bakterij.

Reverzna osmoza PurePro® EC105 Pro, 5 -stopenjski filtrirni sistem iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi (kloroform, trihalometane, PCB), pesticide, hormone, hormonske motilce, azbest, svinec, živo srebro, krom, kadmij, baker, barij, radon, natrij, kalij, selen, fluoride, nitrite, nitrate, ciste, bakterije in viruse.
 

Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.

Krulejeva ulica 2
8290 SEVNICA

SLOVENIJA
M: +386 41 555 270, T: +386 7 81 44 327
www.vodni-filter.si

(Visited 126 times, 1 visits today)