LOGO_LUPA_web

“Vsakič ponovno smo veseli starih zaves … “

september 20, 2019

“Vsakič ponovno smo veseli starih zaves, ki nam jih podarjate.” Tako so na Slovenski filantropiji pred dnevi zapisali na svoji Facebook strani. Zakaj, se sprašujete, bi bil kdo tako vesel starih zaves?

Te odslužene zavese dobijo novo in uporabno življenje, ko jih v Hiši Sadeži družbe Murska Sobota prekrojijo v vrečke za sadje in zelenjavo. “Dobili smo že toliko materiala, da smo jih naredili že več sto za različna naročila!” so še povedali na Slovenski filantropiji.

Nekoč so visele na oknih, sedaj nosijo hrano!

Rešitev pri še vedno preveliki porabi plastičnih vrečk – predvsem za sadje in zelenjavo so vrečke iz starih zaves, ki jih lahko vedno znova uporabimo – le operemo jih. “Hitro boste ugotovili, koliko manj smeti boste, skupaj s hrano, prinesli domov. In če samo vi sami  “ustvarite” toliko manj odpadkov – kaj se zgodi šele, če to naredi še vaš prijatelj, soseda, sodelavec, ki ima veliko družino, babica, stric?” pozivajo na Slovenski filantropiji,ki v svoji šiviljski delavnici ustvarjajo vrečke za nakupovanje sadja in zelenjave iz zaves. Vrečke so lahke, priročne, pralne v pralnem stroju in uporabljate jih lahko v nedogled, z njihovim nakupom pa podprete delovanje Slovenske filantropije in delavnic njihove enote Hiše Sadeži družbe v Murski Soboti.


Če vas zanimajo vrečke iz odsluženih zaves, obiščite spletno trgovino: www.filantropija.org/product/vrecka-sadje/

(Visited 140 times, 1 visits today)