LOGO_LUPA_web

Brett Atkinson via Lonelyplanet.com

E-skiroji zavzeli novozelandska mesta

marec 7, 2019

Lime Scooters so prvi električni skiroji, ki delujejo na način, da si jih lahko uporabniki sposodijo in odložijo na različnih postajah v mestu. Koncept osvaja novozelandska mesta.

Na Novi Zelandiji so novo tehnologijo, ki deluje s pomočjo aplikacije prek mobilnega telefona, posvojili neverjetno hitro in električni skiroji so postali nekaj vsakdanjega na ulicah Aucklanda, sledijo pa tudi druga mesta.

Vožnjo s skirojem po mestu so prepoznali kot izjemno praktično tako domačini, kot tujci, saj gre za fleksibilno alternativo Uberju, taksijem ali javnemu prevozu.

 

Brett Atkinson via Lonelyplanet.com
Brett Atkinson via Lonelyplanet.com

 

Od oktobra 2018, ko so pripeljali prve skiroje, pa do januarja 2019, je bilo zabeleženih več kot milijon voženj. Raziskava uporabnikov v Aucklandu je pokazala, da večina skiroje uporablja za kratke transporte na delo ali univerzo, kar je zelo spodbudno, saj zmanjšuje vozila v mestu, gnečo in posledično onesnaženost.

Na drugi strani te spodbudne novice pa je informacija, da je porast skirojev povezana tudi z rastjo nesreč s tem prevoznim sredstvom. Zato oblasti in podjetje, ki zagotavlja to storitev, trenutno posvečajo veliko pozornosti kampanjam za varno vožnjo z e-skiroji.

vir: lonelyplanet.com

(Visited 102 times, 1 visits today)