LOGO_LUPA_web

Kokosovo olje za nego kože pred in po sončenju

julij 13, 2018

Številne študije in raziskave dokazujejo, da je kokosovo olje eno najbolj zdravih živil na našem planetu. Uživanje kokosovega olja ugodno vpliva na zdravje skoraj vseh človeških organov, pri čemer ne smemo pozabiti na kožo.

Predvsem poleti, ko je koža izpostavljena soncu in vročini, jo moram še posebej dobro in primerno negovati.
Najbolje je, da biološko in hladno stiskano jedilno kokosovo olje nanesemo na vlažno kožo obraza in telesa in las, saj bo tako koža bolje vpila maščobo in vlago, hkrati pa ne bomo mastni. Za nanos vzamemo v dlani čisto malo olja, ju pomanemo, da bo olje bolj viskozno, in se namažemo.

Ugoden vpliv tudi v primeru kožnih bolezni

Z njim zdravijo tudi mnogo kožnih bolezni, saj ugodno vpliva na opekline, ekcem, prhljaj, dermatitis in luskavico. Kokosovo olje je čudovito čistilo za obraz. Uporabljamo ga namesto čistilnega tonika, kot vlažilno kremo in kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem okrog 6.

Maščobni kislini (kaprilska in lavrinska) v kokosovem olju zmanjšujeta vnetja navznoter in navzven ter vlažita, zaradi česar je olje odlična rešitev za vse vrste kožnih obolenj. Antioksidanti v olju ščitijo kožo in idealno pomagajo pri celjenju. Poleg tega njegove antimikrobne lastnosti pomagajo pri odpravljanju kandide in drugih trdovratnih glivic na koži.

Tudi za nego las

Kokosovo olje je primerno tudi za nego las, saj vsebuje maščobne kisline, ki pomagajo izboljšati težave s prhljajem in suhimi lasmi. Proti prhljaju in za močnejše lase na lasišče nanesite žlico kokosovega olja, ki ste mu dodali 10 kapljic rožmarinovega eteričnega olja in masirajte 3 minute. Po 30-ih minutah lase sperite. Če imate suhe lase, pa kokosovo olje vtrite na konice las.

 

(Visited 111 times, 1 visits today)