LOGO_LUPA_web

Naredimo sami: Borova kopalna sol za sprostitev

december 16, 2017

Hoja po zimzelenem gozdu nas umiri in nas sprosti. Debela plast iglic na gozdnih tleh utišajo šume, vonj po borovcih pa nas ustavi, da uživamo v trenutku in res zaživimo. Kako prijetno bi bilo, če bi si takšno sprostitev lahko pričarali kar doma!

Borovci so zimzelena drevesa, ki jih zlahka prepoznamo po iglicah, ki rastejo v skupinah po 2-5 iglic skupaj. Bor dvigne naše razpoloženje, odpravi skrb in utrujenost, razbremeni bolečine vnetih mišic, lajša glavobole, pomirja naše živce in razdraženo kožo. Pri nas je eterično olje bora nepogrešljivo v zimskem času, saj s svojim vonjem pričara tudi prijetno praznično vzdušje.

shutterstock_38209483_web

In ker nas pozimi preveč zebe, da bi se sproščali in sprehajali po gozdu, si lahko borov gozd pričaramo kar v naši kopalnici.

Potrebujemo:

  • 1 skodelico čiste grenke soli (epsom sol)
  • 1 skodelica posušenih sesekljanih borovih iglic
  • 15-30 kapljic eteričnega olja bora

Vse sestavine premešamo in jih shranimo v kozarec, ki ga lahko nepredušno zapremo. Četrtino do polovico skodelice borove mešanice nato uporabimo v kopeli. Del borove soli stresemo v vrečko iz blaga ali čajni filter in jo postavimo v kad. Izogibamo se uporabi borove soli direktno v vodi, saj nam lahko borove iglice kasneje zamašijo odtok.

(Visited 98 times, 1 visits today)