Najlažji način, kako si organizirati predal poln “šare”

februar 24, 2019

Čas je, da odpremo in pospravimo tisti predal, ki se ga že tako dolgo izogibamo. Prav vsi ga imamo, kajne? Eni v kuhinji, drugi v dnevni, tretji morda v pisarni. Predal v katerem je stalna zmešnjava, zbirka naključnih predmetov, ki smo jih zbrali čez teden, morda celo leto. Lotiti se pospravljanja je lahko zelo stresno in neprijetno, a predal lahko z malo truda spremenimo v bolj organiziranega in koristnega.

Kako se lotiti pospravljanja zmešnjave?

Korak 1: Kupite organizator za jedilni pribor ali še bolje, uporabite kakšnega starega, ki ga ne potrebujete več.

Korak 2: Izpraznite predal in začnite z urejanjem. V koš odvrzite vse, česar ne potrebujete več.

Korak 3: Izberite „temo predala“ glede na to, kar ste v predalu največ hranili in kar želite obdržati (npr. svinčnike, samolepilne listke, spenjač …)

Korak 4: Preglejte vsako stvar posebej in jo zavrzite, če je ne potrebujete. Če bi stvar radi obdržali, a ne paše v vaš tematski predal ji poiščite bolj primerno mesto.

Korak 5: Prazen predal očistite s toplo vodo ali čistilom, nato se lotite organiziranja. V predal položite organizator jedilnega pribora in vanj razvrstite stvari, za katere ste se odločili, da jih boste shranili v tem predalu. Namesto organizatorja lahko uporabite tudi manjše škatlice za nakit ali kaj podobnega, da ustvarite manjše prostorčke, ki vam bodo pomagali, da stvari ostanejo organizirane.

predal_2predal_1

(Visited 223 times, 1 visits today)