LOGO_LUPA_web

Dopustite si biti srečni

februar 18, 2017

Avstralska medicinska sestra in svetovalka Bronnie Ware, ki deluje na področju paliativne nege, je strnila najpogostejša obžalovanja, ki jih imajo ljudje ob koncu svoje poti. Izsledki raziskave kažejo, da je sreča stvar vsakodnevne izbire.

Sledite svojim sanjam

Daleč najpogostejše obžalovanje se nanaša na sledenje svojim sanjam. Bolniki so izpostavljali predvsem preveliko ugajanje in prilagajanje drugim. Sledi želja, da v življenju ne bi toliko delali. Pacienti obžalujejo, da je delo prevzelo tolikšen delež njihovega življenja, čas pa bi raje namenili svojim najdražjim.

Pustite si biti srečni s prijatelji

Nadalje so pacienti menili, da so preveč zatirali svoja čustva in premalo izražali mnenje. V življenju so tudi premalo časa namenjali pravim prijateljem, ljubezni in vzpostavitvi pristnih odnosov. Nazadnje pacienti izpostavljajo še srečo. Šele ob koncu življenjske poti mnogi spoznajo, da sreča ni vezana na pridobivanje materialnih stvari. Sreča je vezana na drobne stvari v življenju, zato se naučimo sprostiti in ceniti majhne, pozitivne malenkosti.

Vir: Zdravstvena.info

(Visited 14 times, 1 visits today)