LOGO_LUPA_web

Zvarek, ki nas bo varoval pred prehladi

oktober 28, 2018

Sezona gripe in prehladnih obolenj je že na pohodu, kar pomeni, da bi bilo primerno, če bi se v naši proti-gripni opremi – poleg številnih paketov robčkov – znašel še zvarek, ki bi nas varoval pred takimi in podobnimi obolenji.

 

ginger-1714196_960_720

 

Ker pa v času bolezni nimamo veliko energije, da bi se pri pripravljanju takšnih in različnih zvarkov ukvarjali z veliko sestavinami, bo ta ingverjev napitek ravno pravšnji, saj potrebujemo le tri sestavine.

 

honey-3434198_960_720

 

Vse, kar potrebujemo, je:

  • Korenine ingverja
  • Vodo
  • Limone
  • Agavin/javorjev sirup (lahko tudi med)

Približno 6 skodelic vode pristavimo na ogenj. Počakamo, da zavre, nato vanjo stresemo nariban ingver in pustimo, da se na nizkem ognju 30–40 minut. Ingver precedimo skozi fino cedilo, nato v lonec stisnemo še dve ali tri limone, dodamo agavin sirup (lahko tudi med ali pa javorjev sirup) in čarobni napitek je narejen.

 

bowl-336538_960_720

 

Ko je dokončan, lahko zvarek v hladilniku obstoji do dva tedna – ravno dovolj časa, da pomiri vaše boleče grlo in omogoči belim krvničkam, da opravijo zdravilno delo. Pred uporabo ga lahko tudi pogrejemo, da izstopi okus ingverja.

Treba je seveda poudariti, da magičnih napitkov sicer ni, ampak strinjamo se lahko, da je kombinacija medu, ingverja in limone nekaj, kar pomiri telo in duha.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 505 times, 1 visits today)